96 saat sonra ormanda baygın bulundu...İlk isteği su oldu

96 saat sonra ormanda baygın bulundu...İlk isteği su oldu

Keles ilçesi Dağdemirciler köyünde yaşayan 80 yaşındaki Zübeyde Aydoğdu, 4 gün önce evinden mantar toplamak için ormana gitti.

Keles ilçesi Dağdemirciler köyünde yaşayan 80 yaşındaki Zübeyde Aydoğdu, 4 gün önce evinden mantar toplamak için ormana gitti. Bir vakit mantar toplayan yaşlı kadın yönünü kaybederek kayboldu.

Ailesinin haber vermesiyle birlikte arama kurtarma ekipleri yaşlı kadını bulmak için seferber oldu. 4 gündür baştan aranan yaşlı bayan soğuğa, açlığa ve yırtıcı hayvanlara rağmen dağlarda 4 gün geçirdikten sonradan sağ olarak avcılar göre bu sabahtan saatlerinde bulundu. Kaybolduğu yerden 10 kilometre uzaklıkta Belenören köyü Yağcılar Bağları'nda bitkin halde bulunan Zübeyde Aydoğdu hemen köyüne getirildi. .

İlk müdahalesi yapılan yaşlı bayan köy kahvesinde soba başında Anda Arama Kurtarma ve jandarma ekipleri göre elleri ovuşturularak ısıtıldı. Kendine gelen kadın 112 ambulansıyla Keles Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ihtiyar kadının bulunması ailesine ve köy halkına büyük mutluluk yaşatırken kızı Sebile Acar; "Bize bu sevinci yaşattıkları için arama kurtarma çalışmalarına katılan herkese teşekkür ederim. 4 gün gece gündüz çalıştılar. Haklarını helal etsinler. Annemin durumu iyi 5'i kız 7'si çocuğu olduğunu söyledi" dedi.

Termal battaniye ile ısıtılan ve hemen müşahede altına alınan Zübeyde Aydoğdu'nun gece 1 dereceye kadar düşen ısıda 4 gün nasıl geçirdiği ise merak konusu oldu. Ihtiyar kadının tedavisine hastanede devam edileceği öğrenildi.

Ahmet Aslan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.