Asgari Ücret Komisyon Toplantısında Masaya Yatırılacak Teklifler Netleşmeye Devam Ediyor! 2021 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Komisyon Toplantısında Masaya Yatırılacak Teklifler Netleşmeye Devam Ediyor! 2021 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2021 yılı için belirlenecek olan asgari ücret için yarın komisyon toplanacak. Sıcak gündem maddelerinden biri olan bu konuyla ilgili ise toplantıda ortaya atılması düşünülen bazı tekliflerin netleştiği konuşuluyor.

Türkiye’de yaklaşık olarak 7 milyon vatandaş asgari ücret ile geçimini sürdürüyor. Bu vatandaşların hepsinin ise gözü kulağı 2021 yılı için asgari ücrete yapılacak olan zamda. Asgari ücret tespit komisyonu yarın ikinci defa toplanacak. Konuşulacak teklifler ise yavaş yavaş netleşiyor. 

Asgari Ücret Konuşulan Tekliflere Göre 2021 Yılında Ne Kadar Olacak

Masada konuşulan 5 farklı zam oranı yolu var. Gelin beraber bu yolları inceleyelim ve bu yolların hangisine göre asgari ücret ne kadar zamlanıyor hesaplayalım.

  • Merkez Bankası, 2020 senesinde enflasyonu yüzde 12,1 olarak yeniledi. Bu duruma göre artış yapılırsa brüt asgari ücret 3 bin 299 lira olacakken net asgari ücret ise 2 bin 605 lira olacak
  • Eğer artış oranı ise geçen yıl olduğu gibi yüzde 15 puan arttığı takdirde ise brüt, 3 bin 384 lira 45 kuruş olurken net asgari ücret ise 2 bin 673 lira şeklinde ortaya çıkıyor. 
  • Merkez Bankasının 2020 yılı enflasyon tahminine ise bir de yüzde 3 oranında refah puanı eklenirse brüt asgari ücret 3 bin 387 lira, net asgari ücret ise 2 bin 675 lira olarak şekillenebilir. 
  • Refah puanı eğer 4 puan arttırılırsa; brüt ücret 3 bin 416 lira, net ücret ise 2 bin 698 lira 97 kuruş şeklinde şekilleniyor. 
  • Son ihtimallerden biri olarak da eğer refah payı 5 puan arttırılırsa asgari ücret biraz daha yukarı sıçrama yapacak. Eğer 5 puan artarsa; brüt maaş, 3 bin 446 lira, net maaş ise 2 bin 722 lira 22 kuruş olacak. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.