Asgari ücrete 910 TL telafi zammı ve asgari ücretten vergiler kalkacak mı? Flaş açıklama

Asgari ücrete 910 TL telafi zammı ve asgari ücretten vergiler kalkacak mı? Flaş açıklama

Gittikçe artan enflasyon oranları ve asgari ücrete gelen zam, vatandaşların gündeminden düşmek nedir bilmiyor. Zorlaşan yaşam şartları ile asgari ücrete gelen zamları artmasını ve asgari ücret vergisinin kalkmasını bekleyen vatandaşlar, Faik Öztrak tarafından yapılan açıklamalar ile resmen sesini duyurdu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin olarak yaptığı açıklamaları ile vatandaşların iç sesi oldu. Yaptığı açıklamalar gündeme damgasını vurdu. Özellikle de asgari ücret açıklamaları ardından vatandaşlar seferber oldu.

Gittikçe artan enflasyon oranları ve asgari ücrete gelen zam, vatandaşların gündeminden düşmek nedir bilmiyor. Zorlaşan yaşam şartları ile asgari ücrete gelen zamları artmasını ve asgari ücret vergisinin kalkmasını bekleyen vatandaşlar, Faik Öztrak tarafından yapılan açıklamalar ile resmen sesini duyurdu. Türk lirasının giderek erimesi ve asgari ücretin döviz karşısında değeri bir kez daha gündem oldu. Yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından can kulağıyla dinlendi.

“Kirası, Faturası, Yol Masrafları Düştükten Sonra…”

Faik Öztrak, asgari ücrete bir kez daha değindi. CHP sözcüsü Faik Öztrak, memur maaşlarının ve asgari ücretin enflasyon karşısında resmen eridiğini dile getirdi.  Enflasyon düzenlemelerinin 6 ay yerine artık 3 ayda 1’e çekilmesi gerektiğini belirtti.

Asgari ücret vergilerinin kesinlikle kalması gerektiğini ve asgari ücretin dolar karşısında düşen değerinden artan 94 dolarlık (910 TL) farkın da vatandaşlara iade edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “Yatırım, üretim ve istihdam hedefi ile devam ediyoruz” sözleri ardından Avrupa’nın gerçekten de şok olduğuna değindi.

Asgari ücreti, %20 enflasyonu, kendilerinde %0 faiz varken bizde %18 faizi ve Türk lirasının döviz karşısında değerini görmeleri ardından gerçekten de şoka girdiklerini dile getirdi. Vatandaşların bu durum karşısında zaten şokta olduklarını söylemeyi ihmal etmedi.

Asgari ücret konusunun altını çizen CHP Sözcüsü Faik Öztrak; “Asgari ücretle çalışan; kirası, faturası, yol masrafı düştükten sonra yaşamak için cebinde sadece 100 lirası kalan bir vatandaşımızın söyledikleri, esasen çok fazla söze de gerek bırakmıyor” sözlerini dile getirdi.

Vatandaşların market raflarına dokunamadıklarının, etiketlerin artık ateş olduğunun ve hepsine resmen kilit konulduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi. Faturaların kabarması ardından enerji bakanının da çıkarak “Daha az yakın, tasarruf edin” sözlerini ise hatırlatmayı ihmal etmedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak asgari ücret, konut kirası, vergiler ve gündeme dair açıklaması

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.