Barış sitesi inşaat işçisi: 'Olacak ilk depremde bu binaların yıkılmasını bekliyorduk'

Barış sitesi inşaat işçisi: 'Olacak ilk depremde bu binaların yıkılmasını bekliyorduk'

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6'lık yer sarsıntısı sonrası yıkılan ve 7 vatandaşın hayatını kaybettiği Barıştırma sitesi ve Cumhuriyet sitesinin inşaatında çalışan 52 yaşındaki sıva ustası Erol Kaya konuştu. İnşaat esnasında çalışırken binanın s.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6'lık yer sarsıntısı sonrası yıkılan ve 7 vatandaşın hayatını kaybettiği Barıştırma sitesi ve Cumhuriyet sitesinin inşaatında çalışan 52 yaşındaki sıva ustası Erol Kaya konuştu.

İnşaat esnasında çalışırken binanın sallandığını belirten Kaya, "İzmir'de yer sarsıntısı olsa bu binaların defalarca yıkılacağını söylüyordum. Çünkü birkaç sütun üstünde, kolonların da çok ince olduğunu herkese söylüyordum. Korktuğumuz da meydana geldi. Karoser büyük kolonlar küçük, temeli ise çamur vaktinde temeli de deniz dolgusuymuş. Burası da akarsu, bostanlar, mandalina, roka ve maydanoz bahçeleriymiş. Zelzele sırasında başka bir yerdeydim. Oğlum aradığında, ilk sorduğum, 'Cumhuriyet ve Barış sitesi ne oldu' diye sordum. Yıkıldığını söyledi. hemen insanların ve hepimizin yüreği ve ciğeri yanıyor. Herkesin el emeği göz nuru senelerdir biriktirdikleri enkazın aşağı kaldı. Demirler kolon demiri değil düz demirdi. Betonlar aylarca güneş altında kalarak yandı. İnşaat halinde 2 yıl çıplak kaldı yapı" dedi.

Abdullah Çibir - Hakan Gözalan - Hakan Gönül
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.