BDDK Taksit Sayılarında Değişiklik Yoluna Gitti!  Elektronik ve Mobilya Taksitleri Nasıl Değişti? İşte Yeni Taksit Sayıları!

BDDK Taksit Sayılarında Değişiklik Yoluna Gitti! Elektronik ve Mobilya Taksitleri Nasıl Değişti? İşte Yeni Taksit Sayıları!

BDDK yayınladığı son açıklamada kredi kartı taksit sayılarına müdahale etti. Mobilya ve elektronik eşyaların alımında, taşıt alım amacı ile kullanılan kredilere de müdahalede bulundu.

BDDK(Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) internet sitesi üzerinden bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada, mobilya ve elektronik eşyalar ve taşıt teminatlı kredilerin vadesinde, taksitinde azaltmaya gidildiğini bildiren açıklama BDDK’nın internet sitesinde de bulunuyor.

Basın Açıklamasının Detayları

BDDK, fiyatı 3500 liraya kadar olan televizyon alımları dâhil tutulmayarak;  elektronik eşya alımlarında( televizyon, video kamera, ses sistemleri vb.) 6 aydan 4 aya indirildiğini, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında ise kredi kartı taksit sürelerinin 18 aydan 12 aya düşürülmesine karar verildiğini açıkladı.

Taşıt Kredisi Vadeleri de Düşürüldü

BDDK yaptığı açıklamada sadece, mobilya ve elektronik eşyaların vadesinin düşürülmesine karar vermedi. Aynı zamanda taşıt amaçlı çekilen kredilerin vadelerinde de düşüşe giren BDDK konuyla ilgili açıklamalarına devam etti. Fatura değeri 300 bin TL’den fazla olan taşıt kredilerinin vadesinin 48 aydan 36 aya, değeri 750 bin TL’den fazla olan taşıt kredilerinin vadesinin 48 aydan 24 aya, taşıt teminatlı kredilerde ise 48 aydan 36 aya düşürülmesine karar verildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.