'Bir kira bir yuva' kampanyasına destek miktarı 28 milyonu geçti

'Bir kira bir yuva' kampanyasına destek miktarı 28 milyonu geçti

İzmir'i vuran depremin gerisinde depremden etkilenen İzmirliler ve onlara destek olmak isteyenleri bir araya getiren kampanyalar sürüyor.

İzmir'i vuran depremin gerisinde depremden etkilenen İzmirliler ve onlara destek olmak isteyenleri bir araya getiren kampanyalar sürüyor. Pandemi sürecinde başlayan; ancak depremzedeler için kapsamı genişletilen Biz Varız dayanışması için 22 milyon 14 bin TL'lik alışveriş yapıldı. Depremzedelere bir çatı karşılamak için başlatılan “Bir kira bir yuva” kampanyasında ise toplam yardım 28 milyonu geçti.

Kampanyada 2 Kasım'dan bu 130 bin 224 hijyen paketi, 107 bin 723 yiyecek paketi, 130 bin 224 hijyen paketi ve 7 bin 500 uyku tulumu Halkın Bakkalı ve Biz İzmir dijital platformları üzerinden satın alındı. Kampanya zarfında destekçilerin aldığı paketler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri kadar depremzedelere ulaştırılıyor. öte yandan kampanyanın daha pozitif destekçiye ulaşması için ise Halkın Bakkalı web sitesinin İngilizce sayfası da hizmete açıldı.

Yeni yuva için toplam takviye 28 milyon

Depremde evi hasar görenlere yuva karşılamak için oluşturulan “Bir kira bir yuva” kampanyasında ise takviye tutarı 28 milyon 14 bine ulaştı. Web sitesi üzerinden yapılan ev ihtiyacı başvurusu 2 bin 306 olarak kaydedilirken, destekçi sayısı dünyanın her yerinden 3 bin 91'i buldu. Kampanya dahilinde, konut sahiplerinin depremzedelere kapılarını başlatmak üzere bildirdikleri daire sayısı ise 163'ü buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.