Boşanmış anne babaları yakından ilgilendiriyor! Devlet yeni dönemi devreye soktu! İcra dönemi artık...

Boşanmış anne babaları yakından ilgilendiriyor! Devlet yeni dönemi devreye soktu! İcra dönemi artık...

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yargı reformuyla çocuk teslimine veya çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin kararların yerine getirilmesi İcra dairelerinin görev alanından çıkartılacağı bilgisine ulaşıldı. Taslak üzerinde düzenleme yeni yasama döneminde TBMM tarafından şekillenecek.

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yargı reformuyla çocuk teslimine veya çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin kararların yerine getirilmesi İcra dairelerinin görev alanından çıkartılacağı bilgisine ulaşıldı. Taslak üzerinde düzenleme yeni yasama döneminde TBMM tarafından şekillenecek.

BİN LİRA MASRAFI VAR

Hürriyet Gazetesinden Oya Artmutçu'nun haberine göre; çocuğunu göremeyen ve icraya her başvurusunda harç, yolluk, profesyonel ve araç gideri olarak yaklaşık bin lira masraf yapan ebeveynler bu yükten kurtulacak. Tüm maddi giderler Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıda “mağdur odaklı adalet” seferberliği başlattıklarını belirterek, “Çocuğun bir eşya gibi icraya konu olmasını kabul edemeyiz” açıklaması yapmıştı.

ŞU AN NASIL YAPILIYOR?

Mahkemelerce, çocuğu olan çiftlerin boşanma davalarında boşanan çiftlerden birinin rıza göstermemesi halinde mahkeme kararının yerine getirilmesi kamu gücüyle yapılıyor. Görevi icra daireleri yerine getiriyor.

YENİ YÖNTEMLE NASIL OLACAK?

Yeni sistemde bu işlemler icra sistemi dışına çıkarılarak, çocuğun mal gibi icraya konulması sona erecek. Çocuk Teslimi görevini adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlükleri üstlenecek. Çocuk teslimi işlemleri, artık psikolog, pedagog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimci gibi profesyonellar eli ile yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.