Çadırda kalan çocuklar depremin izlerini bir anlığına da olsa unuttu

Çadırda kalan çocuklar depremin izlerini bir anlığına da olsa unuttu

Genç iHH, İzmir depremi sonrası hipodrom alanında kurulan çadırlarda yaşamış depremzede çocuklarla psikososyal takviye etkinliği gerçekleştirdi.

Genç iHH, İzmir depremi sonrası hipodrom alanında kurulan çadırlarda yaşamış depremzede çocuklarla psikososyal takviye etkinliği gerçekleştirdi. Programda 7 Kasım oyuncak bayramı kapsamında çocuklara oyuncak dağıtımı yapıldı. Değişik oyunların ve deneylerin yapıldığı şenlikte çocuklara bir anlığına da olsa depremin bıraktığı fena izler unutturulmaya çalışıldı. Etkinlikte Türkiye'de okuyan üniversite öğrencisi Ganalı Abdullah Ahmed de depremzede çocuklarıyla oyunlar oynayıp küçük yüreklerin mutluluğuna iki taraflı oldu. Çocukları oyalamak için etkinliğe katıldığını gösteren Abdullah Ahmed, depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet, yaralılara da acele şifalar diledi.

Genç İHH Sorumlusu Büşra Tuğtekin ise, “Bugün gençler psikososyal ekibi olarak hipodrom alanındayız. Burada depremden etkilenen aileler kalıyor. Çadır kentlerimiz mevcut. Depremin ilk gününden bu yana çocuklara yönelik yaptığımız araştırmalar ve insani destek konusunda sahada yer alıyoruz. Bugün de 6 ayrı istasyon kurduk. Değişik oyunlar ve atölyelerde çocuklarımızı eğlendirip, aniden olsa mutlu etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.