Çatlak binalarda 10 bin kişi ölüm korkusuyla yaşıyor

Çatlak binalarda 10 bin kişi ölüm korkusuyla yaşıyor

Osmangazi ilçesinde 35 sene önce yapılan 1050 konutlarda bin 50 daire bulunuyor.

Osmangazi ilçesinde 35 sene önce yapılan 1050 konutlarda bin 50 daire bulunuyor. Bu binalarda yaklaşık 10 bin birey yaşıyor. Yaşlanan binaların kolonları, temeli, duvarları çatlamış durumda. Yaşanan en minik depremi bile dinç hisseden vatandaşlar her an binaları göçecek korkusuyla yaşıyor. Kimi binalar ise ortadan bölünmüş durumda. Bursa'da yaşanacak orta ölçekli bir depremde yıkılması muhtemel binalarda yaşayanlar ise ivedi kentsel mutasyon bekliyor. Kimi vatandaşlar gece korkudan uyuyamazken birey ise çocuklarıyla birlikte uyuklamak zorunda kalıyor. Burada yaşayan herkesi psikolojisi bozulmuş durumda tek istekleri şehirsel dönüşümle sağlam binalara kavuşmak.

Çatlak binalarda korkarak oturduklarını açıklayan 1050 konutları sakinleri, "Yaşadığımız binalar eski kolonları, duvarları ve temelleri çatlamış durumda, depreme bile lüzum kalmadan kendiliğinden bile yıkılabilir. Biz burada korkuyla yaşıyoruz. Bursa'da olacak orta ölçekli bir depremde burada yaşamış 10 bin birey enteresan aşağı kalabilir lütfen yetkililer sesimizi duysun" dedi.

Burak Türker

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.