Cezaevi izinleri uzatılacak mı? Adalet Bakanlığı geri adım atacak mı? Meclis gündeminde tartışılıyor..

Cezaevi izinleri uzatılacak mı? Adalet Bakanlığı geri adım atacak mı? Meclis gündeminde tartışılıyor..

Son dakika gelişmesi yaşandı. Mahkum ve mahkum yakınlarının yakından takip ettikleri açık cezaevi izinleri ile ilgili son gelişmeler son günler de Twitter da her gün yüzbinlerce tweet atılıyor. İstanbul Bakırköy meydanında covid şartları ortadan kalkamadığı için ölüme gitmek istedikleri için eylem yaptılar. Önümüzde ki günler de ise, Ankara da buna benzer eylem olacak.

Mahkum ve mahkum yakınlarının yakından takip ettikleri açık ceza evi izinleri ile ilgili son gelişmeler bir hayli merak ediliyor. Son gelen karara bakılacak olduğu zaman mahkumlar 30 Kasım tarihine kadar izinli olacağı bildirilmişti. Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Müdürlüğü bu izinlerin bittiğini geri dönüşlerin başladığını duyurmuştu. 

Dün akşam üzeri gelişmesi yaşandı. Cezaevi izni eylemleri, Twitter gündem taglarına kadar tüm konuyu sizin ele aldık.

Cezaevi izinleri meclis gündemine taşındı

Bu olaylar üzerine son dakika gelişmesi yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal açık cezaevi izinleri konusunu meclis gündemine taşıdıklarını duyurdu.

Manisa 74, BAL, Ege Ünv Ecz, Manisa Ecz.Odası Bşk, TEB Genel Sekreteri, 24.25.26.27. Dönem Manisa Milletvekili, CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ

Özgür Özel

14 Nisan 2020 tarihinden itibaren açık ceza infaz kurumlarında bulunanlara verilen Covid izni 30 Kasım'da sona eriyor.

14 Nisan'da vefat sayısı 107'ydi. Dün, vefat sayısı 215. Bu uzatmanın yapılmamasının nasıl savunulduğunu gerçekten merak ediyoruz!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal

Cezaevi izinleri için milletvekilleri ne dedi?

Bir çok milletvekilleri Adalet Bakanlığı'nın verdiği yanlış karardan sonra mahkum ve mahkum yakınlarını destekleyici tweetler attılar işte bunlardan bazıları

HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu

İnsan Hakları Aktivisti-Hukukçu-CHP İstanbul MV Sezgin Tanrıkulu

İktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Zafer Şahin'de bu kararın vahim olduğunu düşünüyor.

Mahkumlar teslim olmazsa ne olur?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan sunum sırasında izinlerin uzatılmamasına karar verildiği öğrenildi. 30 Kasım itibari ile bağlı oldukları cezaevlerine dönmeyenler firari sayılacak. Cezaların geri kalanlarını çekmeleri için tebligat ile bildirimler yapılacak.

Dönmeyenler firari olarak kabul edilecek ve yakalama kararı çıkacak. Kurumlar hükümlü olan mahkumların cezaevlerine dönüş prosedürleri ile ilgili yol haritalarını düzenlemeye başladılar.

Eylemler peş peşe geliyor..

Çok sayıda mahkum ve yakını, dün Bakırköy Meydanı’nda bir araya geldi.

Valilikten izinli eylemde mahkumlar, cezaevine dönmek istemediklerini ifade ederek, yeniden yargılanma talebinde bulundu. Mahkumlar, ellerindeki güvercinleri gökyüzüne bıraktı.

Önümüzdeki günler de ise Ankara Mahkum ve yakınları eylem yapma sesini duyurmak için izinlerin alındığını duyurdular.

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, eylemdeki konuşmasında şunları söyledi: “Pandemiden dolayı TBMM’den AK Parti ve MHP’nin oylarıyla infaz yasası çıktı. Pandeminin cezaevindeki insanlara daha büyük risk olacağı için iyi halli mahkumların Covid izniyle evlerine gelmesi için bir madde koydular. Bu izin pandemi devam edene kadar devam edecekti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından bu insanların geri çağırılması için bir çağrı yapıldı. 91 bin mahkum, herhangi bir denetleme mekanizması olmadan 19 aydır hiçbir suça karışmadı. Bu insanlar, 19 aylık süre içerisinde iş kurdular, aile kurdular, çoluk çocuk sahibi oldular. Bu insanlar ıslah oldular.”

Gardiyanlar için özlük müjdesi…

Bakan Gül yaptığı açıklama sırasında infaz koruma memurlarının bu süreç içerisinde büyük bir özveri göstererek evlerine gitmeden 14 gün çeşitli yerlerde izolasyona tabi tutulduklarını bildirdi. Ailelerinden uzak kalan infaz memurları için özlük haklarında iyileştirmeler yapılacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum