Çıldır Gölü'nde şampiyonluk kazandıran araçlar ile atlı kızaklar yarıştı

Çıldır Gölü'nde şampiyonluk kazandıran araçlar ile atlı kızaklar yarıştı

Otomobil sporlarında 2021'de şampiyonluk kazanan, biri karting olmak üzere 3 aracı kullanan pilotlar, buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde atlı kızakla yarış yaptı.

KARS (AA) - Otomobillerin tanıtımını yapmak, araçları ve lastikleri kış koşullarında test etmek isteyen bazı otomotiv şirketleri, Kars çevresindeki çeşitli parkurlarda araçlarını deniyor.

Bölgedeki bir otomotiv şirketi de Kars, Ardahan sınırlarında bulunan buzla kaplı Çıldır Gölü'nde sıra dışı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Otomobil sporlarında 2021'de şampiyonluk kazanan, biri karting olmak üzere 3 aracı buzla kaplı göl üzerine çıkaran pilotlar, burada atlı kızakla yarıştı.

Dört saniyede 100 kilometre hıza ulaşan yüksek beygirli araçların, buz kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı göl üzerinde atlı kızakla yarışı nefes kesti.

Atlı kızak, hızlı araçları buz üzerinde geride bıraktı

Pilotlar Turgut Konukoğlu, Ertan Nacaroğlu, Zekai Özen'in kullandığı özel lastik takılı araçlar ile Sinan Daşdemir'in sürdüğü "Star" adlı kızak bağlanan at, başlangıç çizgisi üzerinde dizildi.

İşaret verilmesiyle kalkışa geçen araçlar, 200 metrelik parkurda son hız ilerledi ve bitiş çizgisini karting aracı 1, atlı kızak 2, off-road aracı 3, otomobil ise 4. sırada tamamladı.

Temsili düzenlenen yarışı izleyenler heyecanlı anlar yaşadı.

Sürüş eğitmeni milli sporcu İbrahim Okyay, AA muhabirine, Çıldır Gölü'nde uzun yıllardan beri eğitim düzenlediklerini söyledi.

Donmuş gölde yapılan buz üstü sürüşün, tüm dünyada en güvenli ve en öğretici eğitimler olarak kabul edildiğini belirten Okyay, şöyle konuştu:

"Özellikle bu tür eğitimler, Norveç, Finlandiya gibi İskandinav ülkelerinde gerçekleştirilmektedir. Çıldır Gölü donduğu zaman bölge, bu ülkelerdeki pistlere harika bir alternatif yaratıyor. Biz de bunun tanıtımını yapmak ve bu eğitimleri bu bölgeye çekmek istiyoruz. Tam 7 yıldır buz üstünde eğitimler yapıyoruz ve her yıl artan bir ilgi var."

"Atlı kızak inanılmaz bir atiklik gösterdi"

Sarıkamış ve Çıldır Gölü'nde bazı etkinlikler yaptıklarına işaret eden Okyay, şunları kaydetti:

"Çıldır Gölü'nde yaptığımız etkinlik, Türkiye şampiyonu olmuş 3 aracımızın, bu bölgenin olmazsa olmazı atlı kızağıyla birlikte 200 metrelik bir yarış yapmasıydı. Biraz eğlence amaçlı yapsak da herkesi kazanmak için çaba sarf ettik. Otomobil ne kadar güçlü olsa da buz üstünde yere tutunması son derece zor. O yüzden doğuştan 4 çeker olan atlı kızak inanılmaz bir atiklik gösterdi. Bu da yarışın oldukça sürpriz bir şekilde sonuçlanmasına neden oldu, çok keyif aldık."

Okyay, etkinlikle bölgenin tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını anlattı.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.