Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıklayıp duyurdu: 'Cumhur İttifakı’nın adayı benim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıklayıp duyurdu: 'Cumhur İttifakı’nın adayı benim'

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihinin Haziran 2023 olduğunu söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nın adayı benim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Seçimlerin 2023 yılının Haziran ayında yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte söylüyorum; Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulunan Erdoğan, "Cesaretin varsa, yüreğin yetiyorsa bugünden tezi yok ya adaylığını açıkla, ya da adayını açıkla" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Büyük ve güçlü Türkiye'yi de yine sizlerle inşa edeceğiz. Dağlarında açan çiçekleri, sırmaların saçan altın güneşi, uğrunda canlar feda edilen istiklaliyle bu gazi şehir milli mücadelede düşmanı denize döktüğümüz yerdir. İnşallah büyük ve güçlü Türkiye güneşinin ilk ışıklarının yükseldiği yerde inanıyorum burası olacaktır.

İZMİR'İN YOLUNU DAHİ BİLMİYOR

İzmir'den bu hedefimize bu vizyonumuza uygun daha kuvvetli, daha samimi, daha coşkulu bir destek bekliyoruz. Maalesef bu şehir bir süredir kendini temsil edenler bakımından talihsizlikler yaşıyor. Malum İzmir'in CHP'nin de başında olan bir milletvekili var. İzmirli vatandaşlarımın kendilerini temsil etmesi için meclise gönderdiği bu zat İzmir'in yolunu dahi bilmiyor. Bizim kadar İzmir'e gidip gelmiyor. İzmir'in derdiyle dertlenmek yerine mesaisinin çoğunu Silivri'deki memleket düşmanlarını yargıdan kaçırmak, terör örgütlerine payandalık yapmak için harcıyor.

SÜREKLİ YENİ İFTİRALAR ÜRETİYOR

Bu şehrin yerel yönetimden kaynaklı sorunlarına çözüm geliştirmek yerine şahsımızla ve aile fertlerimizle ilgili sürekli yeni iftiralar üretiyor. Bugün bir dava daha kazandım. Sağ olsun o böyle yaptıkça biz de davaları kazanıyoruz. Nihai kararlar da geldikçe uygun olan yerine Bay Kemal'in adına hayır yapıyoruz.

ÜLKEYE HİÇBİR HAYRI DOKUNMADI

Kendisi daha önce İstanbul milletvekilliği yaptı. Ama oranın da ilçelerini bilemeyecek kadar seçildiği yerden habersizdi. Daha vahimi bu zat bazı şehirlerimize ayrı ülke diyecek, bazı şehirlerimizi başka bölgeler sanacak kadar Türkiye'den de habersiz. Eline ne tutuşturulursa belge diye kürsüde sallayan her seferinde mahkum olduğu halde yalandan ve iftiradan vazgeçmeyen zatın bugüne kadar ne seçildiği şehirlere ne de ülkeye hiçbir hayrı dokunmadı.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI BENİM

Geçen haftaki grup konuşmamda bu zata çok net bir çağrıda bulundum. Çağrımız hem bu zatı hem partisini hem de CHP'ye oy veren vatandaşlarımızı büyük bir yükten kurtarmaktı. Sorularımıza cevap vermek yerine iftira ve hezeyanları sürdürerek yine topu taca atmaya çalıştı. Hafta sonu çağrımızı tekrar ettik. İzmir'den aynı davetimi bir kez daha yapıyorum. Artık kaçak güreşmeyi bırak. Lafla peynir gemisini yürütmeye çalışmaktan vazgeç. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. İşte söylüyorum seçim önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak. Kaçacak yerin yok. Ha bire Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun diyorsun. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biliyorum karşıma çıkmak için can atıyorsun, cesaretin varsa ya adaylığını ya da adayını açıkla.

SİYASET YÜREK VE SAMİMİYET İŞİDİR

Az önce Efes 2022 Tatbikatı'nda sayın Bahçeli ile beraberdik. Sayın Bahçeli defalarca ismimi açıkladı. Daha ne arıyorsun? 2023 seçimlerinde aday olmak için de can atıyorsun. Gel kendine ve partine daha fazla eziyet etme Bay Kemal. Cesaretin varsa, yüreğin yetiyorsa bugünden tezi yok ya adaylığını açıkla, ya da adayını açıkla. Siyaset yürek ve samimiyet işidir. Bu soruma cevap vermezsen hem yüreksiz, hem samimiyetsiz demektir.

ÜRKTÜĞÜN DURUM VARSA ONU DA SÖYLE

Ürktüğün, korktuğun bir durum varsa onu da çık açıkça söyle. Diyet borcundan dolayı birileri seni tehdit ediyorsa bu ülkenin polisi, hakimi gereğini yapacaktır. Kökeninden dolayı birileri sana aba altından sopa gösteriyorsa onun da çaresi var. AK Parti Türkiyesi herkesin eşit vatandaşlığını garanti altına almış bir ülkedir. Kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz. Senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal. Yeter ki sen aday ol. Türk siyasetinin eski Türkiye bakiyesi önyargılarla gölgelenmesine kesinlikle rıza göstermeyiz.

YÜREKLENDİRMEK İÇİN DAHA NE YAPABİLİRİZ BİLMİYORUM

Şimdi Haziran 2023'e hazır mıyız? İzmir'de evelallah bir numara olmaya var mıyız? Ben size inanıyorum. Nasıl 85 milyonun hakkını ve hukukunu gerektiğinde canımız pahasına koruyorsak, ana muhalefet partisinin genel başkanın hakkını üç beş kendini bilmeze, üç beş marjinal tetikçiye evelallah çiğnetmeyiz. Yeter ki sen harbi ol, sen hasbi ol, sen dürüst ol, sen açık ol. Bu zatı yüreklendirmek için harekete geçirmek için daha ne yapabiliriz bilmiyorum.

KARŞIMIZA KİMİN ÇIKTIĞININ EHEMMİYETİ YOK

Bunlar daha Türkiye'nin en önemli meselesi hususunda kendi aralarında anlaşıp, milletin önüne çıkıp ne istediklerini söyleyemiyorlar. Yarın Allah göstermesin ülkenin ve milletin nice kritik konularında bu kafayla nasıl karar verip uygulayacaklar. Bunlar yerinden kalkana kadar Allah muhafaza kim bilir ülkenin başında neler gelir. Horozun çok olduğu köyün sabahı geç olur derler. Her birinin hesabı niyeti, hedefi, patronu farklı olanların masasından memleket hayrına bir şey çıkmaz. Baksanıza aday bile çıkmıyor. Bizim için seçim meydanında karşımıza kimin çıkacağının ehemmiyeti yok. Biz kendimize güvenerek bu mücadeleye giriyoruz, sizlerle beraber giriyoruz.

YAPTIĞIMIZ ÇAĞRININ TEK GAYESİ TARTIŞMADAN KURTULMAK

Yaptığımız çağrının tek gayesi bu gereksiz tartışmadan ülkemizi kurtarmaktır. Bakalım bu sefer Bay Kemal nereye kaçacak, hangi bahaneye sığınacak hep beraber göreceğiz. Biz kimin ne dediğine, ne ettiğine değil, kendi işimize bakacağız. Bizim işimiz eser ve hizmettir. Türkiye'nin 81 vilayetinin her karışını, 85 milyon vatandaşımızın her birinin hayatını olumlu yönde değiştirmeyi geliştirmeyi sürdürüyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum