Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika EYT açıklaması geldi: EYT emekli maaşları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika EYT açıklaması geldi: EYT emekli maaşları...

Emekli olmak için gün sayan EYT'liler hakkında Kabine Toplantısı sonrasında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, EYT tasarısı için "Herhangi bir yaş şartı olmaksızın yakında Meclis'e sunulacak" dedi.

2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı açan EYT tasarısının TBMM'ye ne zaman geleceği merak konusuydu. Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT'lilere beklediği haberi vermedi. Tasarı için net tarih bekleyen EYT'liler, Erdoğan'ın "Yakında Meclis'e sunulacak" açıklama ile yetinmek zorunda kaldı.

İLK MAAŞLAR MART AYINA SARKABİLİR

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçtiğimiz günlerde EYT hakkında yaptığı açıklama ile tasarıyı bekleyen milyonlarca vatandaşa kötü haberi vermişti. Tasarının Ocak ayında Meclis'ten geçmesini ve ilk maaşlarını Şubat aylarında almayı bekleyen EYT'liler, Turan'ın "İlk maaşlar Mart ayına sarkabilir" açıklaması ile büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı. 

BAŞVURULAR ŞUBAT AYINDA BAŞLAYACAK

EYT tasarısının Ocak ayının son haftasında Meclis'e gelmesi ve bütün partilerin onayıyla firesiz şekilde Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor. Tasarının TBMM'den geçişinin ardından SGK tarafından düğmeye basılacak ve EYT'liler için başrusu aşamasına start verilecek. Hiçbir belge ve evrak gerekmeksizin yapılacak başvurular e-Devlet aracılığı ile yürütülecek. 

OTOYOL VE KÖPRÜLERE 2023'TE ZAM YOK

Kabine Toplantısı'nın ardından köprü ve otoyol ücretleri hakkında da açıklamalar yapan Erdoğan, "Otoyol ve köprülerde yıl boyunca artış olmayacak" ifadesini kullandı. Erdoğan, özel işletmeler tarafından yapılan ve idare edilen köprüler için "Devletin kasasından para çıkmayacak" dese de 2023 yılında da Hazine'den birçok şirkete geçiş garantisi altında milyonlarca dolar ödeme yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.