Daha Ramazan Gelmeden Market Ürünlerine Zam Geldi! Yüzde 50 Zamlı Fiyatlara Çok Şaşıracaksınız...

Daha Ramazan Gelmeden Market Ürünlerine Zam Geldi! Yüzde 50 Zamlı Fiyatlara Çok Şaşıracaksınız...

Pandemi dönemiyle birlikte başlayan zamlı gıda fiyatlarının ardı arkası kesilmiyor. Özellikle ülkemizde geleneksel olarak kutlanan Ramazan Bayramı öncesinde yüksek zamlı fiyatlar tepkiye neden oldu. Bazı gıda ürünlerinde hal fiyatları yüzde 50’ye varan oranlarda zamlandı! İşte en çok zamlanan ürünler...

Vatandaşa Yüzde 50 Zam Şoku!

Ramazan ayı bugün başlarken vatandaşa gösterilen yüzde 50 zamlı fiyatlar şok etkisi yarattı. Market ve gıda alışverişlerinde sürekli zamlanan ürünler vatandaşı zora sokmaya devam ediyor. Mutfak alışverişi yapmak isteyenlere şok etkisi yaratan bu haber pandeminin başından beri ülke gündeminde de yer alıyor. 12 Mart - 9 Nisan 2021 tarihleri arasında bazı ürünlere tam yüzde 50 oranında zam yapıldı!

meyve-sebzeyeni-804-hd.jpeg

Domates ve Göbek Marul Zam Şampiyonu!

Ülkemizde üretimi gerçekleştirildiği halde sürekli zamlanan tarım ürünleri vatandaşın canını sıkıyor. Açıklanan rakamlara göre İstanbul’da Ramazan ayı öncesinde en fazla artış beef domates ve göbek marulda oldu. Marketlerde yaşanan bu zam furyasına artık haller de dahil oldu. Meyve ve sebze hallerinde fiyatlarda yüzde 50’ye varan zam oranları uygulandı. Sebze ve meyve fiyatlarına uygulanan en düşük zam miktarı ise yüzde 8,3 oranında oldu.

Dolmalık Biber 13 TL Oldu!

Gelen zamların ardından göbek salata 4 TL’den 6 TL’ye, beef domates ise 8 TL’den 12 TL’ye çıktı. Domates fiyatlarında en düşük fiyat 3 TL iken 4 TL, köy biberi de 10 TL’den 12 TL’ye yükseldi. Dolmalık biber fiyatı ise 12 TL’den 13 TL’ye çıktı.

file-market-maaslari.jpg

Ramazan’ın Vazgeçilmezi 14 TL!

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Güllaç’ın en sevilen detaylarından biri nar meyvesidir. Ancak meyve hali ve marketlerde yapılan zam sonrasında narın kilosu tam 14 TL oldu. Yerli muz ise 8 TL’den 10 TL’ye kadar yükseldi. Kuru soğan ise fiyatı düşen gıdalar arasında yer aldı. Kuru soğanın kilogram fiyatı 1.50 TL’ye düştü.

İlginizi çekebilir...

4D İşçilere Bayram Erken Geliyor! Paralar Hesaba Yatacak

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.