Devlet İhtiyaç Sahiplerine 750 TL, 1500 TL ve 1625 TL Maddi Yardım Yapacak! 24 Maaş Kadar Çeyiz Ödemesi Desteği de Verecek

Devlet İhtiyaç Sahiplerine 750 TL, 1500 TL ve 1625 TL Maddi Yardım Yapacak! 24 Maaş Kadar Çeyiz Ödemesi Desteği de Verecek

Devletin maddi desteklerinden faydalanmak isteyenler için başvuru yerleri belli oldu! SGK aracılığıyla ödenen bu maddi destek ile aileler rahat bir nefes alacak. Daha önce SGK’lı bir işte çalışanın ailesine bıraktığı 4 ayrı desteklerden biri olan bu maddi destek, geriye dönük olarak da alınabilecek. 5 yıl şartı bulunan bu destekte ayrıca yetim kız çocuklarına çeyiz desteği de verilecek.

Geriye Dönük Olarak da Alınabilecek

Mart 2021 tarihinden itibaren başlatılan destek kampanyası kapsamında vatandaşlar 277 TL ile 1460 TL arasında destek tutarlarına müracaat edebilecekler. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermek ve onlara Kovid-19’la mücadele ettiğimiz bu zor günlerde can suyu olmak için başlatılan bu kampanyada yiyecek, nakit ve elbise desteği yapılmaktadır. Sigortalı bir çalışan belli bir süre çalıştıktan sonra geride kalan ailesine 4 ayrı destek bırakır. SGK aracılığıyla ödenen bu desteklerden faydalanabilmek için ise başvuru yapılması gerekmektedir. Bu 4 destekten 5 yıl şartı ile geriye dönük olarak da faydalanılabiliyor.

Yetim Kız Çocuklarına Çeyiz Desteği

Yetim kız çocuklarının evlenecekleri zaman ihtiyaç duydukları çeyiz malzemeleri de yine devlet tarafından karşılanıyor. SSK ya da Bağ-kur’lu anne veya babasını kaybetmiş olan kız çocukları, bir defaya mahsus olmak üzere çeyiz desteğinden faydalanabilecekler. Çeyiz desteğinin miktarı ise 24 maaş kadar olacak.

Engelli Vatandaşlara Aylık 818 TL Destek

Temmuz 2020 tarihinden bu yana yapılan engelli destek ödemelerinde devlet destek miktarını arttırdı. Engelli vatandaşlara Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık 818 TL ödeme yapılacak. Ayrıca engelli vatandaşlar ücretsiz sağlık hizmetlerinden de yararlanma hakkına sahip.

Bu haber ilginizi çekebilir..

Her aileye düzenli 500-800 TL kaymakamlık sosyal yardım yapıyor..! Başvuru ve detaylar için tıklayın..!

 

Cenaze Yardımı da Yapılacak

Vefat eden yakınları için SGK İl Müdürlüklerine başvuruda bulunan vatandaşlar da yine devletten destek alabilecekler. Ölen yakınlarına 360 gün sigorta prim ödeme şartını kabul eden vatandaşlara 716 TL cenaze yardım ödemesi yapılacak.

Rapor Paraları SGK’dan Alınabilecek

Çalışan vatandaşların iş göremez hale gelmesi durumunda rapor paraları SGK’dan alınabilecek. Raporlu günler için vatandaşlara yapılan rapor parası ödemeleri de yine vatandaşlar adına PTT hesaplarına yatırılıyor.

Dul Maaşı Sigortalının Yakınlarına Verilir

Çalışmayan kadınlar eşlerinin vefat etmesi durumunda dul maaşı alabilirler. Belirli bir süre prim ödemiş ve çalışmış kişilerin kadın eşleri ve çocukları dul maaşı alabilirler. Bu maaş yine SGK kapsamında bağlanır. Ancak devletin bir destek ödemesi değildir. Sigortalı vatandaşların yakınlarına tanınmış bir haktır.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum