Devletten 2257 TL Ödeme Desteği! Bu Destek Kimlere Veriliyor? Başvuru Nasıl Yapılır?

Devletten 2257 TL Ödeme Desteği! Bu Destek Kimlere Veriliyor? Başvuru Nasıl Yapılır?

Sosyal devlet olan ülkemizde rahatsızlıkları olan, desteğe ihtiyacı olanlara çeşitli imkanlar sunulmakta. Tüberküloz ve SSPE rahatsızlıklarına sahip olup desteğe ihtiyacı olan kişilere maddi destek veriliyor.

Sosyal devlet olan ülkemizde rahatsızlıkları olan, desteğe ihtiyacı olanlara çeşitli imkanlar sunulmakta.  Tüberküloz ve SSPE rahatsızlıklarına sahip olup desteğe ihtiyacı olan kişilere maddi destek veriliyor.

Tüberküloz hastalarına 6 ay ile 2 yıl arasında değişen süre ile SSPE hastalarına ise tedavi süresince maddi destek verilmekte. Bu maddi desteğin miktarı aylık 1657 TL.

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği koşulları taşıyan tüberküloz hastalarına ise 1657 TL’nin haricinde aylık 600 TL bakım ücreti desteği sağlanmakta. Bu iki ödemeden totalde 2257 TL maddi destek alınabilmekte.

Büyük Destek! Elektrik Borçları Ödeniyor!

Bu maddi desteğin yanı sıra kronik rahatsızlıklar nedeniyle cihaza bağlı yaşayan ve maddi desteğe ihtiyacı olan hanelerin elektrik faturası ödenmekte. Aylık 200 TL’ye kadarki elektrik faturalarına destek sağlanmakta. Sosyal desteğin bağlandığı ilk ay bir seferlik olmak üzere cihaza bağlı olma tarihinden itibaren birikmiş elektrik borcu varsa o da ödenmekte.

Destekten Kimler Yararlanır? Başvurular Nasıl Yapılır?

Bu sosyal destekten tüberküloz veya SSPE hastası olup elektronik cihaza bağımlı bir şekilde hayatını devam ettiren ve maddi anlamda desteğe ihtiyacı olan kişiler yararlanabilir.

Bu sosyal destekten yararlanmak için bulunulan yerdeki, Belediyelerde veya Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuruda bulunulabilir. Gerekli incelemelerden sonra uygun görülmesi halinde destekten yararlanılabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum