Dikkat para cezası var! Kimliği ve ehliyeti olanlar için duyuru yapıldı. Zorunlu oluyor!

Dikkat para cezası var! Kimliği ve ehliyeti olanlar için duyuru yapıldı. Zorunlu oluyor!

Kimlik ve ehliyeti olanlar için dikkat çeken bir duyuru yapıldı. Konu ile ilgili olarak ehliyet ve kimlik için yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulama kapsamında kimlik ve ehliyeti ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalktı. Ehliyeti olan vatandaşlar kimliğiyle birleştirebilecek.

Eski tip ehliyeti olanlar önce yeni nesil ehliyetlerini alacak daha sonra da ehliyetlerini kimlikleri ile birleştirebileceklerdir. Ayrıca vatandaşların bu işlem için 15 lira ödemesi gerekiyor.

EHLİYET VE KİMLİK BİRLEŞTİRME

Ehliyet ve kimlik belgesinin birleştirilme işleminin yapılabilmesi için her iki belgenin de yenilenmiş olması gerekir. Yeni kimlik kartı olup da eski ehliyet ile birlikte bu işlem yapılamaz.

Ehliyet ile kimlik birleştirme işleminde ise ehliyet ve kimlik belgeleri eski ise yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Ayrıca birleştirme için randevu alınacak ve randevu tarihinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne gidilerek işlemler tamamlanır.

RANDEVU NASIL ALINIR?

Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi için randevu randevu.nvi.gov.tr adresinden alınır. Bu adrese girildikten sonra T.C. kimlik kartına sürücü belgesi ekleme butonuna tıklanır. Kimlik ve sürücü belgesinin 01.01.2016 tarihinden sonra alınmış olması gerekliliği hatırlatması kabul edilir. Çıkan ekranda ad, soyad, TCKN, doğum tarihi, telefon ve güvenlik kodu bilgileri girilir.

Bir sonraki ekranda il ve ilçe seçimi yapılarak randevu alınmak istenen nüfus müdürlüğü seçilir. Uygun bir tarih ve saat seçimi yapılarak randevu alma işlemi tamamlanır.

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

Yeni tip sürücü belgeleri, ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunarak yeni çipli kimlik kartlarına yüklenebiliyor. Bu işlem için yurttaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor. Fakat eski tip ehliyete sahipseniz bunun için toplam 15 TL harç ücreti ödemeniz gerekiyor. Ayrıca sağlık raporu gibi bazı belgeler istenebilir. Bu belgeler için de ücret ödemeniz gerekebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.