Diyarbakır Emniyeti'nin 'NARKO-ALAN 2.0' projesi 1. seçildi

Diyarbakır Emniyeti'nin 'NARKO-ALAN 2.0' projesi 1. seçildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı Risk Analizi Destekli Yeni Nesil Alan Denetimi (NARKO-ALAN 2.0) projesi NARKOPROJE yarışmasında 1. seçildi

DİYARBAKIR (AA) - İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından, narkotik suçlarla mücadele birimlerinde sürdürülen mevcut çalışmaların daha da geliştirilmesi amacıyla 20 Eylül - 23 Aralık 2021 tarihleri arasında NARKOPROJE yarışması düzenlendi.

Oluşturulan komisyonca yapılan değerlendirmeler sonucu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Risk Analizi Destekli Yeni Nesil Alan Denetimi (NARKO-ALAN 2.0) projesi birinci seçildi.

Proje, narkotik konularında, suç ve suçlularla daha etkin mücadelenin sağlanmasına yönelik alan uygulamasını esas alarak, bilimsel temele dayalı istatistik veriler doğrultusunda daha verimli çalışmaların yapılmasını sağlıyor.

NARKO-ALAN Veri Analiz Sistemi (NAVAS) adı verilen otomasyon sisteminin yardımıyla azami operasyonel ve önleyici somut sonuçların alınması planlandı.

21 Eylül 2021'de başlayan "NARKO-ALAN 2.0" projesinde bugüne kadar 3 bin 280 olayda, 3 bin 701 şüpheli yakalandı, 346'sı tutuklandı. 2 ton 651 kilo 081 gram esrar ve türevi, 14 kilo 946 gram eroin, 20 kilo 13 gram metamfetamin, 230 gram da kokain ele geçirildi.

Antalya'da dün düzenlenen törende, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın'a birincilik ödülünü verdi.

Muhabir: Mehmet Sıddık Kaya

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.