E-devlet üzerinden Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? Seyahat İzin Belgesi Almak İsteyenler Dikkat!

E-devlet üzerinden Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır? Seyahat İzin Belgesi Almak İsteyenler Dikkat!

Tüm dünyayı aylardır etkisi altına alan koronavirüs ile beraber her gün yeni tedbirler alınıyor. Vaka sayılarındaki artış ile beraber çeşitli kısıtlamalar getirildi. Son olarak ise sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları gelmişti. Seyahat kısıtlaması ile beraber izin zorunlu tutulmuştu. Fakat yeni kararlar ile bu kısıtlama esnetildi. Seyahat izin belgesine dair tüm detaylar…

Yalnızca 65 yaş üzeri vatandaşlar seyahat öncesi zorunlu olarak izin alacak. 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları E-Devlet platformundan veya Alo199 vefa sosyal destek hattı üzerinden seyahat izin belgesi alabiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda, şehir dışına çıkma yasağı, belirli şartları taşıyanlar yasaktan muaf tutulacak. Vatandaşlar sokağa çıkma yasağında Seyahat İzin Kurullarından izin almak şartıyla özel araçlarıyla yolculuk edebilecekler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Koronavirüs'ün etkisini en aza indirebilmek adına şehirler arası seyahatlerin kısıtlandığını, zorunlu hallerde sadece buna izin verileceğini açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşların seyahat izin belgesi ile turistik seyahatte bulunabileceklerini açıkladı. Öncelikle şehirlerarası seyahat için bir sebebinizin olması gerekiyor.

Tedavi ihtiyacı nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler, Birinci dereceden yakını vefat edenler ya da ağır hastalığı olanlar, Son 15 gün içerisinde geldiği yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar Askerlik terhisi olanlar ya da yurt dışı dönüşü karantina süresini dolduranlar bu belge için başvurabiliyor.

Aile Hekimleri Kontrol Edecek!

Seyahat etmek için izin başvurusu kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların bilgileri, otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecek. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacak.

65 yaş üstü vatandaşlar izin belgesi alınarak turizm amaçlı seyahat yapabilecek. Turizm amaçlı seyahat belgesi e-Devlet'ten alınabilecek. Genelgeye göre 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, bağışıklık (immün) yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastaları seyahat izin belgesine başvuramayacak. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi için "Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı"ndan ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. 65 yaş ve üzeri kişiler, kendileriyle aynı durumdaki 1. derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için izin belgesine başvurabilecek. 65 yaş ve üzerindekilerin "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi" için sağlık kuruluşuna, valilik veya kaymakamlığa gitmesine gerek olmayacak.  65 yaş ve üzeri kişiler, kendileriyle aynı durumdaki 1. derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için izin belgesine başvurabilecek.

İzin Belgesi E-Devlet Üzerinden Nasıl Alınır?

  • E-Devlet'e girin. 
  • Başvurunuzu yapın ve gerekli gerekçenizi belirtin.
  • Seyahat İzin Kurulu’na iletilecek ve Kurul tarafından değerlendirilmeye alınacak. 
  • Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine “Başvurunuz kabul edilmiştir” veya “Başvurunuz ret edilmiştir” şeklinde kısa mesaj ile bilgi verilecek. Bu yüzden E-Devlet’teki telefon numaranızın güncel olduğundan emin olun. 
  • Başvurusu kabul edilen kişiler; otogar ve havalanlarında oluşturulan Başvuru Masalarından T.C. kimlik numarasını ve belgesini göstererek seyahat edebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.