E-devlet vatandaşlık portalında yeni dönem..! Superonline, D-smart, Digitürk, Turkcell abone merkezlerine gitmeden iptal edebilirsiniz..!

E-devlet vatandaşlık portalında yeni dönem..! Superonline, D-smart, Digitürk, Turkcell abone merkezlerine gitmeden iptal edebilirsiniz..!

Tüm vatandaşların işlemlerini daha kolay hale getiren E-devlet sistemi bu kez yeni bir hizmeti ile gündeme gelmeyi başardı. Superonline, Digitürk, D-smart, TTNET ve Turkcell gibi aboneliklerin artık e-devlet üzerinden iptalinin yapılabileceği duyurulmuştu.

Tüm vatandaşların işlemlerini daha kolay hale getiren E-devlet sistemi bu kez yeni bir hizmeti ile gündeme gelmeyi başardı. SuperonlineDigitürkD-smartTTNET ve Turkcell gibi aboneliklerin artık e-devlet üzerinden iptalinin yapılabileceği duyurulmuştu. Vatandaşlar ise son derece kolaylık sağlayacağını düşündükleri bu hizmetin detaylarını merak ediyor. Kullanıcı sayısı 200 binin üzerinde olan tüm elektronik haberleşme işletmeleri için bu hizmet e-devlet üzerinden verilebilecek. Nasıl iptal işlemi yapılır? Bu hizmet gerçekten veriliyor mu? Tüm bu sorularınızın ve hizmete ilişkin merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını sizler için kaleme aldık. Ayrıntılara içeriğimizin devamından erişim sağlayabilirsiniz.

E-devlet üzerinden iptal edilecek abonelikler

  • Superonline
  • Digitürk
  • D-smart
  • TTNET
  • Turkcell

E-devlet: Hizmet veren bayilere gitmek zorunda değilsiniz!

E-devlet tarafından yapılan duyuruya göre artık abone sayılarının 200 bini geçtiği internet, cep telefonu, kablo TV gibi hizmetlerin iptali için vatandaşlar bayilere başvurmak zorunda kalmayacak. Yapılan yeni düzenlemede aboneliğini iptal etmek isteyen tüm vatandaşlar hiçbir şekilde bayiye gitmeden işlemlerini ve başvurusunu E-devlet kanalı üzerinden yapabilme fırsatı yakalayacak. Peki, bu hizmet ne zaman başlıyor? E-devlet üzerinden nasıl işlem yapılır?

E-devlet üzerinden abonelik iptal etme ne zaman başlıyor?

E-devlet üzerinden abonelik iptal etme işlemleri için hizmet başlangıç tarihi de verilmişti. Bilişim Teknolojileri ve iletişim Kurumu tarafından abone sayısı 200 bini geçen elektronik haberleşme işletmelerinin iptal işlemlerinin 26 Ekim pazartesi tarihinden itibaren E-devlet üzerinden yapılabileceği ifade edildi. Bu işletmelerde bulunan aboneliklerinize ilişkin dondurma, taşıma ve iptal etme gibi tüm işlemleri E-devlet şifreniz ile beraber yapabilirsiniz.

E-devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar ise işlemi nasıl yapacakları konusunda araştırma yapıyorlar. Öncelikle size en yakın PTT şubesine gidip sıra alarak bir e-devlet şifresi edinebilirsiniz. Ardından resmi e-devlet giriş adresi üzerinden yeni şifreniz ile beraber hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz. Abonelik iptal işlemleri için ana sayfada arama kısmına almak istediğiniz hizmeti yazarak adım adım işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Abonelik iptal başvurunuz ile beraber son 24 saat içerisinde hizmet bedeli yansımayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.