E-Devlet’te 800’den Fazla Hizmet Açıldı! Tüm Yeni Uygulamalar!

E-Devlet’te 800’den Fazla Hizmet Açıldı! Tüm Yeni Uygulamalar!

Türkiye’nin dijital yüzü olarak bilinen e-devlet uygulaması, ülkemizin en önemli dijital bilgilendirme sistemidir. Buna bağlı olarak günümüzde, milyonlarca vatandaşımız da e-devlet uygulamasından yararlanıyor.

Söz konusu, Dijital dönüşüm ofis Başkanı Ali Taha Koç, e-devlet alakalı olarak, iş dünyası kapsamında 300’den fazla hizmet, vatandaşa yönelik de 500’den fazla hizmetin açıldığını veya güncellendiğini belirtti. Buradan da anlaşılacağı üzere, Ali Taha Koç, e-devlet kapsamında yeni hizmetlerin hayata geçirildiği ve güncellendiğini belirtmiştir.

Bilhassa covid-19 dönemin de e-devletin çok kullanıldığından dolayı, vatandaşlara yönelik pek çok hizmet, e-devlet kapsamında hayata geçirilmiştir. Böylelikle vatandaşlar, hiçbir kurum ve kuruluşa gitmeden her türlü işlemini e-devlet sitesi üzerinden yapabilir ve bütün işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirebilir.

Ali Taha Koç “Hizmetlerle vatandaşımızın hayatına dokunuyoruz” Dedi.

Özellikle günümüzde sıklıkla kullandığımız e-devlet kapsamında 5 bin hizmetin bulunduğu bilinmektedir. Bu bağlamda da korona virüs sürecinde e-devlet sisteminin çok önemli olduğunun altını çizen Koç, e-devlet kapsamında tam 5 bin hizmetin olduğunu da belirtti. Aynı zamanda, hedeflerinin salgın sürecinde teması minimuma indirmek olduğunu da belirten Başkan Ali Taha Koç, “Hizmetlerle vatandaşımızın hayatına dokunuyoruz” Buradan da anlaşılacağı üzere, e-devlet kapsamında ki birçok hizmetin vatandaşa yönelik olarak sunulduğu, ortadadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları e-devlet sisteminde ki binlerce hizmet sayesinde, her işlemini sanal ortam da gerçekleştirebilecek. Üstelik hiçbir imzaya veya mühüre gerek kalmadan, e-devlet üzerinden çıkarılan çıktılar ile resmi işlemler tamamlanacak. Son olarak da farklı alanlarda ki hizmetlerin hayatı kolaylaştırdığını belirten Koç, sağlık sistemine yönelik çalışmalarında bu kapsamda yer aldığını belirtti.

E-Devlet Sistemine 5 Yeni Hizmet! 

16 Mart 2021 Salı günü vatandaşlara yönelik e-devlet kapsamında 5 yeni hizmet sunulmuştur. Bu hizmetler; “medikal malzeme sorgulama” “rapor bilgisi sorgulama” “medikal reçete bilgileri sorgulama” “işyeri kaydı yoktur belgesi sorgulama” ve “4/1-(a)-(b) ve 506 SK GM 20'nci madde sandığı çalışanların hizmet birleştirmesidir. Bu hizmetlerin ismini e-devlet sisteminde ki arama kutusuna yazarak, hizmete ulaşabilirsiniz. Başkan Ali Taha Koç’ta bu yeni hizmetlerin üzerine, bu başlıklar ile hizmete ulaşabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.