E-Devletten Yeni Kolaylıklar! Reçete, Rapor, Katılım Payı ve Borcu Yoktur Artık E-Devlette

E-Devletten Yeni Kolaylıklar! Reçete, Rapor, Katılım Payı ve Borcu Yoktur Artık E-Devlette

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait olan beş hizmet daha artık e-devlet üzerinden verilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son açıklama ile SGK’ ya ait beş hizmetin daha e- devlet üzerinden hizmet vermeye başlayacağının müjdesini verdi.

Tüm dünyada etkili olan Covid-19 pandemisi nedeniyle vatandaşlar için evden çıkmadan işlemelerini yapabilmeleri için çaba içerisinde olduklarını dile getiren Bakan Selçuk, SGK’ ya ait 154 uygulamanın e-devlet üzerinden hizmet verdiğini hatırlattı. Bakan Selçuk ayrıca 2020 yılı tüm kurumların kullanım oranları değerlendirildiğinde SGK’ nın %20,3 ile ilk sırada yer aldığının görüldüğünü dile getirdi.

SGK Tıbbi Malzeme Reçete, Rapor Ve katılım Payı Tutarları E- Devlet Üzerinden Görüntülenebilecek

E- Devlet’ten hizmet vermeye başlayacak olan yeni uygulamaları getirisi ise şu şekilde olacak. Bu uygulama sayesinde medikal, işitme cihazlarının satıldığı merkezler ve eczaneler sayesinde elde edilen tüm medikal malzemelerinin listesi güvenilir bir şekilde sorgulanarak sağlaması yapılabilecek. Sağlık hizmet sunucu tarafından düzenlenen tıbbi sarf malzeme, işitme cihazı, hasta alt bezi, hazır ortezi protez medikal malzemelerin kullanımına dair raporları içeren bir uygulamada hizmet verecek. Yeni sistemde bunlara ek olarak SGK tıbbi malzeme reçeteleri, reçetelere ait katılım payı tutarlarının ve raporların görüntülenmesine imkân veren bir hizmette olacak.

Borcu Yoktur Belgesi Artık E-Devlet Üzerinden Alınabilecek

E-Devlet üzerinden yapılan hizmetlere yenileri eklenirken Bakan Selçuk borcu yoktur ve iş yeri kaydı yoktur gibi belgelerinde artık sistem üzerinden alınabileceğinin müjdesini verdi. Buna göre 4a, 4b ve 506 sayılı kanunun geçici tabi olan sigortalıların ve hak sahiplerinin hizmet başvurusunda bulunabileceği bir uygulamanın bulunduğu da Bakan Selçuk tarafından ifade edildi. Bakan Selçuk bunlara ek olarak e-devlet üzerinden kullanılan uygulamaların istatiksel verilerini de paylaştı.

Bakan Selçuk tarafından paylaşılan verilere göre en çok kullanılan uygulamalar konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilk sırada yer alıyor. Bakan Selçuk tarafından paylaşılan istatistikse şöyle:’2021 yılının başından bu yana en çok kullanılan 20 e-Devlet uygulamasının 6’sı Bakanlığımıza ait. Bunların 3 tanesi de SGK hizmetleri.’

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.