Ekim ayında siyaset dünyasında Covid-19 vakaları arttı

Ekim ayında siyaset dünyasında Covid-19 vakaları arttı

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) yaptığı araştırmaya göre Türkiye, Ekim ayında koronavirüse yakalanan siyasi isimlere odaklandı.

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) yaptığı araştırmaya göre Türkiye, Ekim ayında koronavirüse yakalanan siyasi isimlere odaklandı. Türkiye Büyük Halk Müziği Meclisi (TBMM), iki aylık tatilin ardındaki yeniden yasama çalışmalarına başladı. TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplandı. Meclis'teki koronavirüs tablosunu paylaşan Şentop, Mart ayından bu yandan Meclis'te 15'i milletvekili almak üzere 276 kişide virüs tespit edildiğini belirterek, 41 personelin tedavisinin sürdüğünü söyledi. Salgının milletvekilleri ve Meclis çalışanları arasında da yaygınlaşmasından sonra olağan şartlarda haftada üç gün çalışan vekiller, kısa çalışma dönemine geçti. TBMM'nin kısa alıştırma dönemine geçmesi, Ekim ayı baştan başa toplam 2 bin 188 haberde yer alarak, kamuoyunda konuşulan siyasi gelişmeler aralarında yerini aldı.

Siyasiler arasında vakalar arttı

Ay her tarafında koronavirüs olgu sayılarındaki artışla beraber, siyasiler arasında testleri pozitif meydana çıkan ve tedaviye alınanların sayısında çoğalma yaşanmaya başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüse yakalandığını sosyal ağ hesabından açıkladı. Bakan Asilzade, eşinin ve kızının da Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Doktorların tavsiyesi üzerine hastanede çare altında olduklarını bildiren Süleyman Soylu, bir müddet hastane ortamında süren tedavisinin arkasında, doktorların da uygun görmesi sonucu tedavisine evde devam ediyor. Testleri pozitif olan eşi ve kızının ise testlerinin negatife döndüğünü bildiren Süleyman Soylu, Ekim ayı baştan başa toplam 28 bin 899 haberde yer alarak siyaset gündeminin en çok konuşulan ismi oldu.

Testinin artı çıkması üzerine, karantinaya alınan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın da, hafif semptomlarla geçirdiği koronavirüs tedavisinde son aşamaya geldiğini belirtti. “şimdi gayet iyiyim hamdolsun. Arayan, soran, mesaj gönderen, dua eden herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulunan Kalın, ay boyunca 7 bin 976 haberde yer aldı.

Koronavirüsle uğraş eden siyasi isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İBB sözcüsü Murat Ongun sosyal ağ üzerinde yaptığı açıklamada; “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastanede çare süreci başlayan Başkanımızın sağlık durumu iyidir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı. Ekrem İmamoğlu ise yaptığı açıklamada; yüksek ateş şikayeti ile hastaneye başvurduğunu ve yapılan test sonucunun pozitif çıkması ile çare sürecinin başladığını belirtti. Ay baştan başa 20 bin 176 haberde konuşulan İmamoğlu, Ekim ayı siyaset gündeminde bulunan diğer bir ad oldu.

Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Bilhassa 90'lı yılların Türk siyasetine damga vuran isimlerden biri olan eski Başbakanlardan 73 yaşındaki Mesut Yılmaz, çare gördüğü hastanede vefat etti. Geçtiğimiz yıl yaptırdığı rutin sağlık durumu kontrolünde akciğerinde tümöre rastlanan Mesut Yılmaz'ın, Ocak 2019'da yaptırdığı operasyon sonucu kanserli tümörü temizlenmişti. Mayıs 2020'de bu kere beyin sapında ur saptanan Yılmaz, gerçekleştirilen ameliyat sonrası çare görüyordu. Tedavi sürecinde gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine yenik düşerek ölüm eden eski Başbakan Mesut Yılmaz, İlahiyat Camisi'ndeki cenaze namazının ardındaki toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve fazla sayıda siyasi ismin katıldığı törende taziyeleri Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, oğlu Hasan Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz kabul etti. Vefatı ile siyaset camiasını büyük bir hüzne boğan Mesut Yılmaz, ay baştan başa 5 bin 985 haberde yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.