Elektrik Fatura Desteği Devletten! Aylık 118 TL Almak İçin Elinizi Çabuk Tutun…

Elektrik Fatura Desteği Devletten! Aylık 118 TL Almak İçin Elinizi Çabuk Tutun…

Yüz binlerce kişi dikkat! Elektrik faturalarının 118 TL’lik kısmı devlet tarafından ödenecek..! Ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara devlet tarafından fatura desteği sağlanıyor. Başvuran kişilerin elektrik faturaları devlet tarafından veriliyor. İşte, detaylar…

Dar gelirli vatandaşlara bedava elektrik imkanı! Yüz binlerce abonenin yararlandığı elektrik faturaları devlet tarafından ödenmektedir. Başvuran kişiler için aylık 118 TL’ye kadar olan elektrik faturalarının ödemesi yapılıyor. Yaşlı ve hasta kişiler için ödenen elektrik faturası desteği de 200 TL’ye kadar çıkmaktadır. Her ay PTT üzerinden verilen elektrik faturası desteği detayları aşağıdaki gibidir.

Elektrik faturası destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre farklılık göstermektedir. Bu kapsamda:

  • 1 ve 2 kişilik aileye 59 TL,
  • 3 Kişilik aileye 79 TL,
  • 4 kişilik aileye 98 TL,
  • 5 kişilik aileye 118 TL elektrik destek ödemesi yapılmaktadır.

Elektrik Desteği Gelir Şartı

Ev içerisinde yaşayan kişilere düşen gelirin net asgari ücretin 3’te birinden az olması gerekir. 2021 yılı itibariyle bu tutar 852 TL olmaktadır. Dört kişilik bir ailede gelir 3409 TL’nin altındaysa bu haktan faydalanabilmektedir. Başvuru yapmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına girebilirsiniz.

Elektrik Yardımı Ne Kadar Süre İle Veriliyor?

Elektrik parası her ay düzenli olarak verilmektedir. Durumunuzda iyileşme olmadığı takdirde bu sosyal yardım kapsamında her ay 118 TL’ye kadar elektrik yardımı verilmektedir. PTT üzerinden verilen yardımı sorgulamak için E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama yazmanız yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum