Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu, zam geldi mi?

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ne kadar oldu, zam geldi mi?

Merakla beklenen emekli maaşlarına ek olarak yatan bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak, zam geldi mi? Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu gelişmeye çevrildi. Emekli ikramiyelerinde artış var mı?

Ramazan ayının ortalarında gözler gelecek bayram ikramiyesinde… Sıklıkla bayram ikramiyesi ne zaman yatacak soruları milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği gelişmeler arasında yerini koruyor.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Sadece emekli maaşı ile geçinen vatandaşlar için azami öneme sahip olan bayram ikramiyeleri bu yıl ne zaman yatacak? Milyonlarca emekli “Bayram emekli ikramiyesi arttı mı” sorusuna yanıt arıyor.

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyelerinin vatandaşların hesabına geçmesi ile ilgili henüz net bir tarih verilmedi. Bugün gerçekleşen Kabine toplantısında emekli ikramiyesi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konuyla ilgili bir açıklama yapması beklenenler arasındaydı.

Kabine toplantısında Dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsü salgını hakkında yeni gelişmeler verilirken bir diğer müjde de emekli vatandaşlar için geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli vatandaşlara beklenen müjdeyi vererek, Ramazan Bayramı için verilecek bayram ikramiyesinde bu yıl zam yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram ikramiyesi hakkında yapılan o açıklama:

Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 'TL'ye çıkartarak vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 TL'den başladığını söylemek isterim.

Emekli ikramiyelerine enflasyon zammı uygulanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ve Temmuz aylarında ikramiyelerin yatacağını vatandaşlara duyurdu. Artış oranının ne kadar olacağı ise henüz netlik kazanmadı. En kısa sürede zam miktarı hakkında açıklama bekleniyor. Tahmin edilen senaryolara göre 6 ayda bir enflasyon artışına göre hesaplanan miktar ikramiyeye zam oranı olarak yansıtılacak. Diğer bir senaryolar ise yıllık enflasyon oranının yansıtılması veya Türkiye Emekliler Derneği’nin önerisi ile 2018 yılından bu yana olan enflasyonun ikramiyelere zam olarak yansıtılması.

Mevcut emekli ikramiyeleri 1000 TL olarak ödeniyordu. Enflasyon zammı ile 2021 yılında ödenecek emekli ikramiyelerinin ne kadar olacağı ise merakla bekleniyor. İkramiyeler yaklaşık 13 Milyon emekli ve vefat eden sigortalı vatandaşların yakınlarına ödeniyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emekli vatandaşların hesaplarına yatıyor.  

Kabine toplantısı ardından zam haberi verilen emekli ikramiyeleri ve maaşları beklenen artışa ulaşacak mı? Bizimle yorumlarda paylaşarak fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.