Emekli İkramiyesini Dolandırıcılara Kaptırdı! 157 bin TL Dolandırıldı!

Emekli İkramiyesini Dolandırıcılara Kaptırdı! 157 bin TL Dolandırıldı!

29 yıl çalışıp emekli olan Süleyman Çapar emekli ikramiyesi olan 163 bin TL’sini bankaya yatırmıştı. Tarlada çalışırken dolandırılan Çapar 157 bin TL’sini dolandırıcılara kaptırdı.

29 yıl çalışıp emekli olan Süleyman Çapar emekli ikramiyesi olan 163 bin TL’sini bankaya yatırmıştı. Tarlada çalışırken dolandırılan Çapar 157 bin TL’sini dolandırıcılara kaptırdı.

Süleyman Çapar, Aydın’ın Köşk ilçesinde yaşıyor. 29 sene bir telekominikasyon şirketinde işçi olarak çalıştıktan sonra 2021 Ocak ayında emekli oldu. Emekli olduktan sonra kendi incir bahçesinde çalışmaya başladı. 163 bin TL’lik emekli ikramiyesini bankaya yatırmıştı.

Bir gün tarlada çalışırken bir telefon geldi ve arayan kişi emekli ikramiyesini yatırdığı banka yetkilisi olduğunu söyleyerek dosya masraflarının iade edileceğini belirtti. Telefondaki kişiye güvenen Süleyman Çapar kimlik bilgilerini arayan kişi ile paylaştı ve telefondan istenilen tuşlamaları gerçekleştirdi. Dolandırıcıların eline geçen kimlik bilgileri ile 163 bin TL’lik emekli ikramiyesinin 130 bin TL’si bir bankaya 27 bin TL’si başka bir bankaya gönderildi. Telefondaki tuşlamalar ile de telefonu yönlendirildi.

Telefonu kapattıktan sonra dolandırılma ihtimali aklına gelip şüphelenen Süleyman Çapar emekli ikramiyesinin bulunduğu bankayı aradı ve dolandırıldığını anladı. Hesabını bloke ettirip kalan 6 bin TL’sini kurtarmış oldu. Dolandırıcılardan ise şikayetçi oldu.

‘’Adaletten ve yetkililerden yardım bekliyorum.’’

Hala yaşadığı olayın şokunda olan Süleyman Çapar olay hakkında şöyle konuştu: "Gelen telefonu açtım. Dolandırıcı olduklarını bilmiyordum. Bana, hesabımın bulunduğu bankadan aradıklarını söylediler. Kimlik bilgilerimi sordular, ben de cevapladım. Çok geç kendime gelerek bankamı aradığımda bankadan 'dolandırıldığım' söylendiğimde neye uğradığımı şaşırdım. Hemen hesabımı dondurttum. Böylelikle hesabımdaki kalan 6 bin lirayı kurtardık. Dolandırıcılar nasıl yaptılarsa telefonumu yönlendirme yapmışlar. Şikayetimden sonra jandarmayı benim telefonumdan arayan şüpheli, "Para benim param, Şikayetçi değilim, sizi ilgilendirmez' dedikten sonra, telefon numaralarını kullanılmaz duruma almışlar. Jandarmaya tekrar gittiğimde telefonumun yönlendirildiğini orada öğrendim ve şaşkına döndüm. 29 yıllık birikimim gitti. Adaletten ve yetkililerden yardım bekliyorum. Adaletimize elbette güveniyorum. Benim başıma geldi. Başkalarının başına gelmesin çok kötü bir şey. Yılların birikimi 2 dakikada uçtu gitti. Ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz. İnşallah benim bu haykırışım başkalarının dolandırılmamasına vesile olur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.