Emekli ve Memurlara kötü haber! Meclise geldi AKP ve MHP reddetti

Emekli ve Memurlara kötü haber! Meclise geldi AKP ve MHP reddetti

Geçtiğimiz hafta açıklanan yüzde 30'luk memur ve emekli zammının ardından İYİ Parti'nin teklifi ile en düşük emekli maaşının asgari ücret olan 8506 liraya çıkarılması TBMM'de oylandı.

Asgari ücrete yapılan yüzde 54,5'lik zammın ardından umutlanan ve benzer bir zammı kendileri için de bekleyen emekliler, yeni zam karşısında büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı. Türkiye'deki yüksek enflasyon ve TL'nin sürekli olarak değer kaybetmesi alınan maaşları eritirken, emekli maaşları ile yaşamak zorunda olan milyonlarca vatandaş yeni yılda makul bir zam yapılmasını bekliyordu.

EMEKLİYE NEFES ALDIRACAK TEKLİF

Açlık sınırının 8 bin lira seviyesine geldiği Türkiye'de asgari ücret 8506 lira olarak belirlendi. AKP iktidarından önce asgari ücretin yüzde 30 üzerinde olan en düşük emekli maaşı, yeni dönemde neredeyse asgari ücretin yarısına denk düşüyor. Emekli maaşlarının düzeltilmesi ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması için İYİ Parti tarafından Meclis'e kanun teklifi sunulmuştu.

AKP VE MHP REDDETTİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İYİ Parti'nin emekliler hakkında verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Her fırsatta emekli vatandaşın yanında olduğunu söyleyen AKP'den teklifin neden reddedildiğine dair bir açıklama yapılmadı. 

Kaynak: Gunboyugazetesi.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.