Emekliye bayram ikramiyesi 2 bin TL ne zaman verilecek? Emekli ikramiyelerine ne kadar zam geldi?

Emekliye bayram ikramiyesi 2 bin TL ne zaman verilecek? Emekli ikramiyelerine ne kadar zam geldi?

Emekli ikramiyesi 2 bin TL mi oldu? SGK ve Bağ-Kur emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli vatandaşlar her yıl iki defa maaşları dışında emekli ikramiyesi alıyor. Bu yıl yapılan zamdan sonra hem ikramiye tutarları hem de ikramiye yatma tarihleri en sık araştırılan konuların başında yer alıyor.

Emekli vatandaşlar her yıl iki defa maaşları dışında emekli ikramiyesi alıyor. Bu yıl yapılan zamdan sonra hem ikramiye tutarları hem de ikramiye yatma tarihleri en sık araştırılan konuların başında yer alıyor. Emekli olan ya da emekliliğine çok az bir vakit kalan vatandaşların bu araştırmayı yaptığını söylemek de yanlış olmayacaktır. 2021 yılında da iki kez olmak üzere toplam 2.000 TL emekli ikramiyesi hesaplara yatacak. Emekli ikramiyeleri net ne zaman yatacak? Kimlere emekli ikramiyesi yatacak? SGK ve Bağ-Kur ikramiyeleri bu ay yatacak mı? İşte merak edilen tüm bu soruların ayrıntılı yanıtları haberimizde!

Emekli ikramiyesi ne zaman yatıyor?

Milyonlarca emekli vatandaş emekli ikramiyesi almak için gün saymaya başladı. Yılda iki defaya mahsus yapılan bu ödemeler 1000’er TL olarak yapılıyor. Bu yıl yapılan maaş zamlarından sonra ikramiyelerin de değişmesi beklendi ancak ikramiye tutarlarında bir değişikliğe gidilmedi. Yıl boyunca iki kez toplamda 2 Bin TL olarak ödenmeye devam edecek. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramından hemen önce yapılan ödemeler bu yılda aynı şekilde olacak mı sorusu akıllarda soru işareti olarak kaldı.

Bu yılda emekli ikramiyesi ödemesi yine bayramlardan önce yapılacak. 2021 yılı Ramazan Bayramı 13 Mayıs ile 15 Mayıs tarihinde olacak. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emekli ikramiyesi ödemelerinin de 10-12 Mayıs tarihinde yapılacağı ön görülüyor. Kurban Bayramı ise 20-23 Temmuz arasında olacak Bu bayramın ikramiyeleri de 12-19 Temmuz arasında yapılabilir.

Yeni emekli olanlara ikramiye yatacak mı?

Henüz emekli olmayıp emekliliğine çok az bir zaman kalan vatandaşlar da emekli ikramiyesi alıp almayacaklarını araştırıyor. Eğer bu vatandaşlar Mayıs ve Temmuz ayağına kadar emekli olup maaşlarını almaya hak kazanırlarsa kendilerine de emekli ikramiye ödemesi yapılacağı söylendi. Yine yeni emekli olacakların merak ettiği bir diğer konu ise diğer emekli vatandaşlarla aynı tutarda ödeme alıp almayacaklarıdır. Tüm emeklilere emeklilik süresi gözetilmeksizin aynı tutarda ikramiye ödemesi yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.