Emekliye müjde! 2021 yılı bayram ikramiye tutarları belli oldu…

Emekliye müjde! 2021 yılı bayram ikramiye tutarları belli oldu…

Yaklaşık 13 Milyon emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ikramiyesinin 2021 yılı tutarını kararname ile geçireceğini belirtti.

Emekli vatandaşlara her Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emekli maaşlarına ek olarak yatırılan emekli ikramiyesinin bu yıl ne kadar olacağı soruları merak ediliyordu. Enflasyon oranınca faiz geleceğinin açıklanması üzerine 2021 yılı emekli ikramiyesinin zamlı hali duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Nisan’da yaptığı açıklamada; 2018 yılından beri uygulanan emekli bayram ikramiyesinin dini bayramlar öncesinde 1000 TL olarak verildiğini, 2021 yılında emekli ikramiyelerinin enflasyon oranında arttırılacağı açıklanmıştı.

Erdoğan’ın yeni açıklamasına göre, “Emekliye bayram ikramiyesini 1100 TL olarak kararname ile geçireceğiz” şeklinde beyanda bulundu.

Emekli bayram ikramiyesi 2018 yılından beri ödenmeye başlandı. İlk ödendiği günden bu yana yaşanan enflasyon kadar zam yapılması halinde 1503 TL’yi görmesi bekleniyordu.

Yaklaşık 13 Milyon emekli, dul ve yetime 2018 yılından beri Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ödenen 1000 TL bayram ikramiyesi; bugüne kadar toplam 3 Ramazan, 3 Kurban Bayramı olmak üzere 6 kez ödendi.

Verilere göre 2018 yılından bu yana ödenen 6 bayram ikramiyesi ile emekli, dul ve yetimlerle diğer hak sahiplerine toplam 64.2 Milyar lira bayram ikramiyesi ödendi. Bu sonuçlara göre emeklilere her bayramda yaklaşık 11 Milyar TL, yılda ise 22 Milyar TL ikramiye ödendiğini gösteriyor.

Uygulandığı günden bu yana emekli ve malullük aylığı alan vatandaşlara Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1000 TL ikramiye ödeniyordu. Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlara ise uygulanan ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi hesaplarına yatırılıyordu.

Emekli bayram ikramiyesi kimlere ödeniyor?

- SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

- Şehit yakınları ve gaziler

- Ölüm aylığı alanlar

- Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar

- Geçici köy korucuları

- Şeref aylığı alanlar

- Şampiyon sporcular

- Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri

- Terörden zarar gören siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum