Enkazdan 10 saat sonra çıkartılan Günay: 'Kurtulacağıma inandım'

Enkazdan 10 saat sonra çıkartılan Günay: 'Kurtulacağıma inandım'

15 yaşındaki Günay Özışık, depreme 2 sene önce taşındıkları Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi'ndeki 7 katlı Doğanlar Apartmanı'nın 4.

15 yaşındaki Günay Özışık, depreme 2 sene önce taşındıkları Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi'ndeki 7 katlı Doğanlar Apartmanı'nın 4. katındaki evlerinde yakalandı. Kuzeni Ahmet Özışık ile birlikteyken depreme yakalanan Günay, depremden 10 saat sonradan ekipler göre enkazdan kurtarıldı. Durumunun iyiye gittiği öğrenilen Günay, tedavi gördüğü hastanede yaptığı açıklamasında deprem anında hissettiklerini ve kurtulacağına dair ümidini hiç kaybetmediğini anlattı. Günay Özışık'ın annesi Olcan Özışık ise, oğlunun doğum tarihinin artık 30 Ekim olduğunu söyledi. Günay Özışık'ın Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde geçirdiği 6 günün gerisinde, benzer hastanenin Nöroloji Bölümü servisinde tedavisi sürüyor.

"Bacaklarımı bir süre sonra hissetmemeye başladım"

Zelzele sırasında yaşadıklarını anlatan Günay Özışık, babası ve amcasının evin klimalarından bulundukları yeri anladıklarını söyledi. Özışık, "Deprem sırasında kuzenim bizdeydi ve aniden her yer sallanmaya başladı. Biz depremin durduğunu sandık ve kapıya doğru koşarken yapı aniden çöktü. Bir üçgenin içerisinde olduğumu fark ettim. Ben biraz alt doğru sürüklenmişim. Üstümde kapı çerçevesi ve dolaplar vardı. Başımın üzerinde de duvar vardı, bacaklarıma dek geliyordu. Bacaklarımı bir vakit daha sonra hissetmemeye başladım zaten. O esnada kuzenimin sesini de duyuyordum ama. Onun telefonu çekiyordu ve amcamı aradı. Babam ve amcam ulaştı bize telefonla. Evin planından ve klimalardan bizim nerede olduğumuzu anlamışlar. Ekiplere de burada olduğumuzu söyleyip, o şekilde buldurmuşlar bizi" açıklamasında bulundu.

"Ben kurtarılacağımı daima düşünüyordum zaten"

Enkaz aşağıda kurtarılacağından ümidini hiç kaybetmediğini söyleyen Günay, çektiği videodan da bahsetti. Günay, "Ilgi Çekici aşağı çektiğim bir video vardı. Ben kurtarılacağımı daima düşünüyordum zaten. Amcamla telefonda konuşunca zaten kurtulacağıma olan inancım daha da arttı. Çektiğim video haberlere de çıkar diye düşündüm. Ama keşke böyle bir şey olmasaydı ben de haberlere çıkmasaydım" diye konuştu.

"Bundan Böyle daha kaliteli yaşama planım var"

Hastaneye ilk geldiğinde durumunun çok kötü olduğunu ama ağır ağır iyileşmeye başladığını söyleyen Günay, hastaneden çıktığında daha nitelikli yaşama planı olduğuna vurgu yaptı. Günay Özışık, "İlk hastaneye getirildiğimde durumum fazla kötüydü; hayati riskim vardı. But tabanlarım fazla uyuşuyordu, geceleri uyuyamıyordum. Acilen azıcık daha iyiyim. Yine rahatsız ediyor beni ağrılarım lakin daha iyiyim. Depremde enkaz altından kurtarılan öteki halk için de geçmiş olsun diyorum. Hepsi fazla kuvvetli kendimce. Hepimiz benzer şeyleri yaşadık onlarla. Anlatılamaz bir koşul bu. Bundan Böyle daha kaliteli yaşama planım var" dedi.

Günay'ın doğum günü bundan böyle 30 Ekim

Oğlunun enkazdan çıkartıldığında tekrar doğduğunu söyleyen annesi Olcan Özışık, "Günay'ın doğum tarihi bundan böyle 30 Ekim" dedi. Anne Özışık, "Günay yoğun bakımdan çıktı. 2 gündür serviste tedavisi sürüyor. Şükür bütün değerleri iyiye gidiyor. Bacaklarının düzelmesi birazcık vakit alacak. Fizik tedavisine başlandı, 2 gündür fizik tedavi görüyor. Daha da iyi olacak inşallah. Bundan Böyle Günay'ın doğum günü 30 Ekim. Biz ailecek pek görüyoruz artık. Her Tarafta doğduğu gün 30 Ekim Günay'ın. Şükür Allah'a, o gün enkazdan çıkardı onu. Allah bütün depremzedelere şifa versin. Yaşamını yitirenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Keşke onlar da sağ çıkabilselerdi enkazdan" açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Çiftlik Sahibi
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.