Erdoğan’dan memura, esnafa, ihtiyaç sahibine bayram müjdesi geldi! Cumhurbaşkanından milyonları ilgilendiren o müjdeler peş peşe geldi! İşten çıkarma yasağı uzadı, işletmeler için kredi desteği…

Erdoğan’dan memura, esnafa, ihtiyaç sahibine bayram müjdesi geldi! Cumhurbaşkanından milyonları ilgilendiren o müjdeler peş peşe geldi! İşten çıkarma yasağı uzadı, işletmeler için kredi desteği…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nın Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı’nda konuşma yaptı. Konuşmasının içeriğinde pek çok konuya değinen Erdoğan, memur, esnaf ve ihtiyaç sahibi ailelerine de bayram müjdesi verdi.

Açılış etkinliğinde konuşma yapan Erdoğan, son dakika gelişmesi ile memura, esnafa ve ihtiyaç sahibi ailelere bayram öncesi yeni gelişmeler olan nakit yardımı tutarı ve memur maaşlarının hesaba geçişi ile ilgili duyuru yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, memur maaşlarının 10 Mayıs itibari ile hesaplara yatacağını duyurdu. Esnaflara sağladığı gelir desteği ve kira yardımının süresinin 1 ay uzatıldığı bildirildi. İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 TL’lik nakit yardımının 1100 TL’ye çıkarıldığını ve devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o konuşması:

"Memurlarımıza ve esnaflarımıza vereceğimiz müjdeler var. Emeklilerimize 2018 yılında başlattığımız bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını 1000 liradan 1100 liraya yükseltme kararı almıştık. Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz. Esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteğiyle 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini 1 ay daha uzatıyoruz. TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin süresini 1 Temmuz tarihine kadar erteliyoruz" şeklinde açıklaması kaydedildi.

Tam kapanma ile işten çıkarma yasağı uzatıldı

Pandeminin seyri ile geçtiğimiz günlerde tüm ülkede tam kapanma kararı alındı. Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı’nda konuşma yapan Erdoğan, iş sözleşmelerinin fesih yasağının uzatıldığını belirtti. Erdoğan’ın konuşmasından; TESKOMB kefaleti ile taksit ödemesi yapamayan 240 Bin vatandaşın 1 Milyar TL tutarındaki borçlar daha sonra tahsil edilmek suretiyle TESKOMB tarafından bankaya ödendiği öğrenildi. Çek ve senetlerle ilgili bir başka düzenleme de Meclis tarafından gerçekleştirilecek. İş sözleşmelerinin fesih yasağı 30 Haziran’a kadar uzatıldı.

İşletmeler için kredi desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan işletmeler için de kredi desteği olacağı öğrenildi. Gelir kaybına uğrayan, nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan, imalat sektörlerinde çalışan mikro ve küçük işletmelere yönelik kredi desteği sunulacak. Kredi desteği tutarları ise; mikro işletmeler için 30 Bin TL, küçük işletmeler için ise 75 Bin TL’ye kadar olmak üzere 3 yıl süreyle geri ödemesiz tamamı faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Mikro ve küçük işletmeler 3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren e-devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile başvurularını yapabilecekler.

son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-dan-memura-14099925-3038-m.jpg

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum