Eskişehir’de 65 yaş üstü vatandaşlar için önemli bilgilendirme

Eskişehir’de 65 yaş üstü vatandaşlar için önemli bilgilendirme

Covid-19 salgınının oluşturduğu tehlike ve hastalığın dağılım hızını denetim aşağıda alıkoyma nedeniyle Afiyet Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar için yen.

Covid-19 salgınının oluşturduğu tehlike ve hastalığın dağılım hızını denetim aşağıda alıkoyma nedeniyle Afiyet Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar için yeni bir karar aldı. Kurulun daha önceki kararında 65 yaş ve üstü vatandaşlar saat 10.00-20.00 saatleri aralarında dışarı çıkabiliyordu. Yeni alınan kararla birlikte 65 yaş ve üzeri bundan böyle saat 10.00-16.00 saatleri aralarında dışarı çıkabilecekler.

Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplantısında aldığı diğer kararlar şöyle:

“İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 09.06.2020 tarihli ve 57 no'lu kararının 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın 10.00 - 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilmelerine ilişkin 3. maddesinin iptaline, İlimizde yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00 - 16.00 saatleri arasında sosyal uzaklık kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dıştan kalan saatlerde ikametlerinden dışarı çıkmalarının yasaklanmasına, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan; halk görevinin niteliği, mevcut durumun aciliyeti ve millet hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri vb. almak üzere ulus görevlileri ile halk hizmeti yürütenlerin, işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, özgürlük iş sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını bildiren SGK hizmet belgesi, ücret kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin muaf tutulmasına, kamu kurum ve kuruluş çalışanlarının aralarında artı vakaya rastlanması durumunda diğer bütün çalışanlara tarama testi yapılmasının filyasyon ekiplerince lüzum görüldüğü durumlarda asistan olunmasına, yukarıda alınan kararlara uymayanlara; 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca yönetimsel para cezası uygulanmasına, 5237 sayılı Türk Canice Kanunu'nun 195'inci maddesi dahilinde gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.