Esnafa Destek Geldi! Başkan Erdoğan Tek Tek Açıkladı! 3 Bin TL Hibe...

Esnafa Destek Geldi! Başkan Erdoğan Tek Tek Açıkladı! 3 Bin TL Hibe...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Esnafa 2 grup halinde hibe desteği verileceğini duyurdu. İşte 1 Milyon 150 Bin esnafa 3000 TL hibe hakkındaki tüm detaylar...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Esnafa 2 grup halinde hibe desteği verileceğini duyurdu. İşte 1 Milyon 150 Bin esnafa 3000 TL hibe hakkındaki tüm detaylar...

Tam kapanma sürecinde esnafa destek paketi çok konuşulmuştu. Bugün gerçekleşen Kabine Toplantısı ardından Başkan Erdoğan açıklamalarda bulundu. Esnafa destek paketi de bu açıklamalar içerisinde yer aldı. İşte Başkan Erdoğan’ın Açıklamaları şu şekilde oldu:

Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

İki Grup halinde Hibe Desteği

Bu hibe programıyla salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunapark gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak ve kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kayalcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici ve minibüsçüler ve otobüsçüler ile pazarcılar da dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz. Böylece iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz.

Ayrıca salgından etkilenen tüccar, sanayici ve büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında kolaylık sağlayacak yeni bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacak bu programlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Çiftçilerimize de müjdelerimiz var. 180 bin ton patates ve kuru soğanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık.

Fiyatlarda değişiklik!

TMO Ofisi'nin geçen yıl ton başına 1650 lira olan sert ekmeklik buğday alım fiyatı 2250 liraya

1275 lira olan arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz.

Bakliyat alım fiyatlarımız ise ton başına kırmızı mercimekte 5000 lira, yeşil mercimekte 4150 lira, nohutta ise 4050 lira olarak belirlenmiştir. Çay üreticilerimiz için alım fiyatını açıklıyorum. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya desteklemeyle birlikte 4 liraya yükseltilmiştir.

Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.