Ev Hanımlarına 2021 Yılında Maaş Bağlanması Gündemde! 1.500 TL Olması Beklenen Maaş İçin Şartlar Neler? İşte Ayrıntılar...

Ev Hanımlarına 2021 Yılında Maaş Bağlanması Gündemde! 1.500 TL Olması Beklenen Maaş İçin Şartlar Neler? İşte Ayrıntılar...

Salgının da etkisiyle ev hanımlarına yönelik çalışmalar hız kazandı. Yeni yapılan bir teklifle en az 25 yıl evli olan ve 50 yaşını doldurmuş ev hanımlarına 1.500 TL maaş bağlanması gündemde.

Ev hanımlarına yönelik yapılan çalışmalar salgının da etkisiyle hız kazanmış durumda. Bu bağlamda yeni sunulan teklifle en az 25 yıllık evli olan ve 50 yaşını doldurmuş olan ev hanımlarına emekli olmamaları şartıyla 1.500 TL maaş bağlanması teklifi gündemde. Milyonlarca kadının ev içerisindeki ekonomik refahının arttırılması ve sıkıntılarının giderilmesi için hazırlanan bu teklifin 2021 yılında gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu üzerinden yapılacak bu teklifin yakın zaman da meclis gündeminde de yer alması ve hayat geçirilmek üzere tartışılması bekleniyor. Şartları karşılayan ev hanımlarının yararlanabileceği bu yenilik birçok insanı ise mutlu etmiş durumda. 

Ev Hanımlarına Bağlanacak Maaş İçin Yerine Getirilmesi Gereken Şartlar Nelerdir?

Yasalarda bulunan kararlar neticesinde normal şartlarda bir kadının emekli olması için 2008 yılından sonra çalışmaya başlayanların 7200 prim gününe ve en az 20 yıl çalışmış olmaya ihtiyacı var. Bu durumun bazı kadınlar için zor olması nedeniyle Meclis gündemine ise farklı çözüm yolları arıyor. Ev hanımlarına verilecek olan maaş içinse bu nedenle emekli olmama şartı koşuluyor. Şartların en önemlileri ise Sosyal Güvenlik Kurumu ile bir bağın bulunmaması, gelir vergisine tabi olmamak, 50 yaşını doldurmuş ve en az 25 yani 1995’den beri evli olmak. 

Bu şartlar şu an için en önemli şartlar olsa da onaylanma sürecinin ardından tüm maddelerin açıklığa kavuşması bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum