Evlat nöbetindeki aileler, çocuklarına domuz eti yedirildiğini öğrenince sinir krizi geçirdi

Evlat nöbetindeki aileler, çocuklarına domuz eti yedirildiğini öğrenince sinir krizi geçirdi

Çocukları terör örgütü PKK mensupları göre kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemi 435'inci gününde devam ederken, Keziban-Mehmet Yalçın çiftinin kızları Yasmin .

Çocukları terör örgütü PKK mensupları göre kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemi 435'inci gününde devam ederken, Keziban-Mehmet Yalçın çiftinin kızları Yasmin Yalçın'ın, Habur Sınır Kapısı'nda emniyet güçlerine teslim olması öteki ailelerin umutlarını da yeşertti.

Yalçın ailesi, çocuklarına kavuşmalarının arkasından evlat nöbetine sürekli aileleri çadırda ziyaret etti. Anne Yalçın kızının PKK'nın kendilerine domuz eti yedirip aç bıraktıklarını söylediğini aktardı. Keziban Yalçın, bu durumu evlat nöbetindeki aileler ile paylaşınca aileler, sinir krizi geçirirdi, HDP'liler ile kısa süreli gerginlik yaşandı.

Evlat nöbetindeki anne Mevlüde Üçdağ, bütün çocukların gelmesi çağrısında bulundu. Üçdağ, “Bak domuz eti yediriyorlar. Biz dürüst adresteyiz, biz buradan kalkmayacağız. Mücadelemizi ardına kadar vereceğiz. Tek bir evladımız dağda kalmayıncaya değin biz bu mücadelemize devam edeceğiz. Evlatlarımızı o zalimlerin elinden kurtaracağız” dedi.

Rıdvan Kılıç - Murat Başal

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.