Geçen Hafta Kendi Rekorunu Kıran Bitcoin Yeni Haftada Sert Düştü

Geçen Hafta Kendi Rekorunu Kıran Bitcoin Yeni Haftada Sert Düştü

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, geçtiğimiz hafta 58 bin dolar bandına çıkarak kendi rekorunu kırmıştı. En çok işlem gören ve kazandıran sanal döviz olan BTC, yeni haftaya sert düşüşle başladı. BTC cephesinde düşüş yüzde 10’u aştı.

Bitcoin Rallisinde Sert Düşüş

Bitcoin yeni haftaya başlarken rallideki yerini sert düşüşle karşıladı. Yüzde 10’dan fazla düşüş yaşayan sanal döviz, hafta sonu 58 bin dolar bandının üzerine çıkmıştı. Yeni haftanın ilk gününde bu yükselme yerini düşüşe bıraktı. Haftanın ilk gününde Bitcoin, 48 bin dolar bandının altına düştü.

Elon Musk Temel Yönlendirici Oldu

Analist ve uzmanların yorumlarına göre kripto para piyasasında gelinen seviyelerin aşırı olduğuna yönelik endişeler dile gündemdeydi. Dünyanın en büyük sanal dövizi haline gelen Bitcoin, büyük yatırımcılar tarafından da oldukça fazla rağbet görüyor. Tesla’nın patronu Elon Musk, 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı ile fiyatların yukarı çıkmasına destek vermişti. Bu sefer ise fiyatların oldukça yüksek göründüğünü belirterek aşağı yönlü harekete temel yönlendirici oldu.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.