Geçim Sıkıntısı Yaşayanlar Bu Habere Dikkat! 595 - 960 TL Arasında Devlet Desteği Yapılacak! Yardımdan Nasıl Faydalanabilirsiniz?

Geçim Sıkıntısı Yaşayanlar Bu Habere Dikkat! 595 - 960 TL Arasında Devlet Desteği Yapılacak! Yardımdan Nasıl Faydalanabilirsiniz?

Pandemi koşullarında geçinme sıkıntıları da dahil birçok sıkıntı çeken vatandaş için devlet olabildiğince yardım sağlamaya devam ediyor. İşte kira yardımı detaylarını düzenli ödemelerinde darlık çeken vatandaşlar için derledik…

Pandemi sürecinde aileler kira ödemeleri konusunda sıkıntı çekebilmekte. Özellikle de işten çıkartılmak zorunda kalan ya da ücretsiz izne çıkartılan vatandaşlar bu konuda büyük bir yardım ihtiyacı duymakta. Onlar için sevindirici haberler gecikmedi, devlet yardımları ile kira konusunda hafif de olsa rahatlamak mümkün. SGK, SYDV, Çalışma Bakanlığı ve kamu kurumları aracılığıyla vatandaşlara devlet desteği sağlanıyor! Kira yardımlarının nasıl olacağı ve ne kadar olacağı da vatandaşın kafasında soru işaretleri bırakmış durumda.

Aynı zamanda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altında 3. Faz Koronavirüs pandemi sosyal destek yardımları olarak 1000 TL nakit yardımları ihtiyaç sahiplerine ödenmeye devam ediyor.

Bunun yanı sıra kira yardımları iki kategoride sunuluyor. Kentsel dönüşüm sebebiyle kira ücreti ödemesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından takip edilirken maddi durumdan ötürü ödemeler konusunda sıkıntı çeken vatandaşlara ise kira yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeniyor.

Kira Yardımı İçin Nereye Gidilir?

İhtiyacı olan vatandaşlar haricinde de devlet farklı alanlarda kira ödemesi yapabilmektedir. Devlet tarafından sağlanan kira desteği ise bakanlıklar, bakanlıklara bağlı alt birimimler ya da belediyeler tarafından sağlanıyor. Vatandaşın başvuru yapabileceği kira yardımları şu şekilde:

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü
Kaymakamlık bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kira yardımları
Belediyeler tarafından sağlanan kira yardımları
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı

Belediye Yardım Ödemeleri

Belediyeler de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları ile dar geçimli ve ihtiyaç sahibi vatandaşa yardım etmektedir. 

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar öncelikli olarak sağlamaları gereken ilk şart gelir şartı. Yüksek ve düzenli gelir sahibi ailelere yardım yapılmaz, eğer ailede kişi başına düşen tutar belli bir miktarın altındaysa kira yardımı sağlanmakta.

Dul, yetim aylığı alan, gayrimenkul veya mal varlığı sahibi olan, kurumlar sosyal güvencesi ve düzenli aylık geliri olan vatandaşların başvuruları kabul edilmemektedir.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.