Hgs ve Ogs Geçiş İhlalleri Artık E Devlet Üzerinden Görülebilecek!

Hgs ve Ogs Geçiş İhlalleri Artık E Devlet Üzerinden Görülebilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hızlı geçiş sistemi ve Otomatik geçiş sistemi kapsamında borç bilgilendirme hizmetini, e-devlet uygulaması içerisinde hayata geçirdi. Bu hizmet sayesinde, HGS ve OGS geçiş sistemlerinden yararlanan sürücüler, borç durumunu, geçiş ihlallerini, e-devlet uygulaması üzerinden öğrenebilecek.

Buna bağlı olarak, geçiş ücreti 15 gün içinde ödenmediği takdirde, geçiş ücreti katlanacak. Bu kapsamda da idari para cezalarının önüne geçilmesi sağlanacaktır.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için de 15 gün yasal süre zarfında, 2 kez mail ve Sms yoluyla bilgilendirme yapılacaktır. Bu sayede, hiçbir sürücü borç gibi durumlardan dolayı, mağduriyet yaşamayacaktır.

E-Devlet Üzerinde ki Araçlarım Kısmından Öğrenilebilecek!

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, sürücü vatandaşların HGS ve OGS kapsamında yaptığı ihlaller, e-devlet üzerinden öğrenilecek. E-devlet’e giriş yapan vatandaşlar, araçlarım kısmından, HGS ve OGS kapsamındaki geçiş ihlallerini ve bakiyesini öğrenebilir. Aynı zamanda borç gibi durumları olan vatandaşlar da araçlarım kısmından HGS ve OGS kapsamındaki borçlarına ulaşabilir.

Özellikle bu hizmet HGS ve OGS’den geçip ceza aldıklarının farkında bile olmayan sürücüler için çok faydalı olacaktır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının hayata geçirdiği bu avantajlı uygulama sayesinde, hiçbir kuruma gitmeden sürücüler e-devlet sisteminden borçlarını sorgulayabilecek. Böylelikle, idari para cezalarının da önüne geçilecek.

Sürücülerin E-Devlet Bilgileri Güncel Olması Gerekiyor!

Ülkemizde ki birçok otoyol bağlantılarında Hızlı Geçiş Sistemi ve Otomatik geçiş sistemi mevcuttur. Genel olarak, geçiş sistemlerinin birçoğunda, yetersiz bakiye probleminden dolayı, geçiş ihlali yapılmaktadır. Buna bağlı olarak özellikle, Yavuz Sultan Selim köprüsü, Ankara, İzmir otoyolları gibi bağlantılar da geçiş ihlalinin yapıldığı bilinmektedir. Bu kapsamda da geçiş ihlali yapan sürücü vatandaşlara 15 gün içinde 2 kez mail ve Sms yoluyla bilgilendirme yapılacağı, belirtilmiştir.

Vatandaşların mail ve Sms aracılığıyla bilgilendirme alması için mutlaka e-devlet bilgilerinin güncel olması gerektiği de bizzat belirtilmektedir. Dolayısıyla, e-devlet bilgilerinizi, sistem üzerinden tamamen doğru bilgiler ile güncellemeniz gerekiyor. E-devletiniz yoksa eğer, ptt şubelerine giderek, e-devlet şifresi alabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.