İbrahim Gül'ün Saç Ekimi Esnasında Öldüğü Hastane İle İlgili Yeni Gelişme

İbrahim Gül'ün Saç Ekimi Esnasında Öldüğü Hastane İle İlgili Yeni Gelişme

İstanbul'da örnek saç alımı esnasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. İşlemi yapan doktor Mehmet Albayrak tutuklanırken, olayın geçtiği hastane ile alakalı geçen hafta önemli bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Medicine Teknoloji ve Sağlık Yatırımları AŞ’nin konkordato davası açtığı belirlendi. Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne sunulmakta olan dava dilekçesine göre şirketin borcu 607 milyon lira. Anılan borcun 450 milyon tl'ye yakın bölümü bankalara.

Dava dilekçesine göre şirketin özel bir bankadan euro cinsinden çektiği kredi, mali sıkıntıya girilmesinde önemli bir etken oldu. Dava dilekçesinde, kurlardaki artışın beraberinde covid-19 sürecinin mali yapıyı olumsuz yönde etkilediği vurgulandı.

HASTANEYE 3 KİŞİLİK KOMİSER HEYETİ ATANDI

Yapılan müracaat sonrası mahkeme, şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet karar verdi. Mahkeme, Dr. Evren Koç, Bağımsız Denetçi Deniz Akkaya Mar ile Muhasebe Uzmanı Figen Mengi Teker'i, geçici konkordato komiseri olarak atadı. Mahkemenin vermiş olduğu tedbir kararı ile beraber, şirket hacizlere karşı muhafaza etmeye alınmış oldu. 82 milyon 500 000 TL ödenmiş sermayesi bulunan Medicine Hospital'in yüzde 97 hissesi Yusuf Elgörmüş'e, yüzde 3'ü ise Ramazan Metin’e ait görünüyor.

Öte yandan, Medicine Hospital'in sahibi Dr. Yusuf Elgörmüş 2 sene önce özel bir üniversite de kurdu. Atlas Üniversitesi ilk öğrencilerini geçen sene kabul etmişti. Anılan üniversitede yoğun olarak sağlık bilimleri alanında faaliyette bulunan fakültelere bulunuyor.

MEDİCİNE Teknoloji AŞ adına konkordato davasını açan Avukat Tahir Keskinkılıç, konuyla alakalı olarak sorulan sorular üzerine, 'Şirket olarak gecikmiş herhangi bir ödememiz yok. Ödeme güçlügü içinde değiliz. Ödemeleri düzenli hale getirmek için bu davayı açtık. Şirketin varlıkları, borç rakamından yüksek. Grubun çatı şirketi olan Medicine Teknoloji, hastanenin de bazı bölümlerini kapsıyor' ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.