İşsiz, Aile, Kadın, Yaşlı Fark Etmez! Belediyeler E-Devlet’ten Ramazan Yardımlarına Başladı

İşsiz, Aile, Kadın, Yaşlı Fark Etmez! Belediyeler E-Devlet’ten Ramazan Yardımlarına Başladı

Vatandaşların çeşitli ekonomik durumlarını göz önüne alan belediyeler harekete geçti! Ramazan yardımları başladı! Ramazan başlamdan başvuru yapanlar belediyeler tarafından yardım alabilecekler. Peki belediyeler hangi yardımları yapacak, vatandaşlar nasıl başvuracak? İşte detaylar...

Başvurular E-Devlet’te Başladı!

Belediyeler vatandaşlar için Ramazan ayında yardımlarına devam ediyorlar. Yaşanan Kovid-19 pandemisi sebebiyle tam kapanmanın yaşanacağı bugünlerde vatandaşlar ekonomik olarak oldukça zor bir dönemden geçiyorlar. Belediyeler ise bu noktada vatandaşlar için desteğine devam ediyor. Ekonomik olarak zorlanacaklar için harekete geçen belediyeler, Ramazan ayı öncesinde başvuruları açtılar. İhtiyacı olan vatandaşlar başvurularını E-devlet üzerinden yapabilecekler.

12273532-728xauto.webp

E-Devlet Üzerinden Başvurular Nasıl Yapılacak?

Ekonomik olarak ihtiyacı olan vatandaşlar için Ramazan yardımları başladı. E-Devlet üzerinden belediye başkanlıkları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından ekonomik yardım talep edilebilecek. E-Devlet üzerinden şifre ile giriş yapılarak başvuru ekranına ulaşılabilecek. Şifre ile sisteme giriş yapıldıktan sonra ise İçişleri Bakanlığı’nın sağladığı hizmetler arasından yardımlar seçilebilecek. “e-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talebi ve Sorgulama” hizmeti seçilerek başvurular yapılabilecek.

Hangi Alanlarda Yardım Alınabilecek?

Belediye başkanlıkları tarafından sağlanan bu yardım kapsamında vatandaşlar kişiye özel olarak destek alabilecekler. Vatandaşlar için nakit, barınma, ısınma ve diğer ihtiyaçlar için ayrı ayrı destek sağlanabilecek. Vatandaşlar belediyeler tarafından sağlanan nakit, barınma, ısınma, erzak, fatura, yaşlılara sağlık hizmeti, engellilere özel destekler, kadınlara özel destekler, kira, bakım desteği, eğitim desteği gibi imkanlardan faydalanabilecekler.

shutterstock-752493973-1-16-9-1525588398-880x495.jpg

Belediyeler tarafından sağlanmaya devam eden bu destekler, şehirlere göre farklılık gösterebilmektedir. Bu sebeple E-Devlet üzerinden giriş yapıldığında vatandaş için gösterilen yardımlara göre tercih yapılması en doğru seçenek olmaktadır.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.