İstanbulkart Sahipleri 15 Ocak Tarihine Kadar HES Kodu Tanımlamak Zorunda. Artık Covid-19 Pozitif ve Temaslı Olan Kişiler Toplu Taşıma Kullanamayacak

İstanbulkart Sahipleri 15 Ocak Tarihine Kadar HES Kodu Tanımlamak Zorunda. Artık Covid-19 Pozitif ve Temaslı Olan Kişiler Toplu Taşıma Kullanamayacak

15 Ocak tarihine kadar İstanbulkart’a HES kodu eşleştirmek gerekiyor. HES kodu eşleştirilmeyen vatandaşlar artık toplu taşıma kullanamayacaklar.

Eylül ayında yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesine göre Ocak 15’ten itibaren İstanbulkart HES kodu eşleştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde vatandaşlar eşleştirme yapılmamış İstanbulkart’ı toplu taşımada kullanamayacaklar.

Covid-19 hastası veya temaslı olan kişileri toplu taşımalardan uzak tutma amaçlı yapılan bu uygulama için son tarih 15 Ocak.

İBB iştiraki BELBİM ve Sağlık Bakanlığı’nın teknik ekiplerince entegrasyon çalışmalarına başlandı. HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması üzerinden alınan kod ile birlikte İstanbulkart’ınızı eşleyebilirsiniz.

Koronavirüs Temaslıları da Toplu Taşıma Kullanamayacak!

Toplamda 34 milyon 260 bin 87 adet bulunan İstanbulkart kullanıcısının HES kodunu 15 Ocak tarihine kadar eşlemesi gerekiyor. Anonim olan İstanbulkart kullanıcıları ise kartlarını kişiselleştirilmek üzere düzenleyecek, temaslı veya Covid-19 pozitif olan kişilerin kartları askıya alınacak. 

Şu an 8 milyon 260 bin 87 adet kart kişiselleştirmiş bulunmakta.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.