Kabine toplantısından tam kapanma kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında alınan kararlarda yeni gelişmeler… 3 haftalık tam kapanma uygulanacak…

Kabine toplantısından tam kapanma kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında alınan kararlarda yeni gelişmeler… 3 haftalık tam kapanma uygulanacak…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısı sona erdi. Kritik toplantıda Korona virüsü salgınının seyri ile ilgili beklenen gelişmeler yaşandı. Önerilen tam kapanma kararı kabine toplantısı sonunda geldi.

Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgını hakkında yeni alınan kısıtlama kararlarını açıkladı. Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak 3 haftalık süreyle tüm Türkiye’de tam kapanma kararı alındı. Tüm eğitim ve öğretim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verildi, sınavlar ertelendi.

3 hafta sürecek tam kapanma kararı alınan kabine toplantısında yeni gelişmeler ise şöyle;

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiliyor.

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecek.

Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecek.

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecek.

Tüm ülkenin dikkatini verdiği kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına; Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan hakkındaki sosyal medyada yapılan linç kampanyalarını kınayarak başladı.

''Irak ve Suriye sınırlarımızı terör örgütlerinin tacizinden kurtardığımız gibi sınırlarımız ötesinde de terör oluşumuna izin vermeyeceğiz'' şeklinde beyanda bulunan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

''Kıbrıs'ı çözümsüzlüğe mahkum etmek isteyen, Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizi ambargolarla yıldırmaya çalışan zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz.

 

Salgın çerçevesinde açıklama yapan Erdoğan, sağlık hizmetleri hususunda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını, artan vaka ve vefat sayılarının sıkı tedbirler almaya mecbur bıraktığını dile getirdi. Tam kapanma ile Ramazan Bayramı sonrasında hayatı kolaylaştırmak için artan vaka sayılarına karşı olumlu adımlar atmak için tam kapanma uygulamasına geçileceğini, Avrupa’nın açılma sürecine girdiği bir dönemde Türkiye’nin geride kalmaması için vaka sayılarının 5 Binin altına indirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sürecin en etkin şekilde olumlu sonuçlarla geçirilmesi için tüm kuralların sıkı denetim eşliğinde uygulanacağını, tedbirlerin istismarına izin verilmeden gerçekleştirileceğini belirtti.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.