Kafasındaki Kalaşnikof Mermisiyle 13 Yıldır Yaşayan Gazi'den Duygusal Mesaj

Kafasındaki Kalaşnikof Mermisiyle 13 Yıldır Yaşayan Gazi'den Duygusal Mesaj

Güneydoğu gazisi Mehmet Ali Küpeli, Gaziler Günü'ne özel duygusal bir mesaj verdi...

Güneydoğu gazisi Mehmet Ali Küpeli, Gaziler Günü'ne özel duygusal bir mesaj verdi...

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Küpeli, 13 yıldır kafasındaki Kalaşnikof mermisi ile hayata tutunuyor. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde görev yaptığı dönemde teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve gazi olan Küpeli, "Benim iki tane madalyam var. Birini vücudumda, devletimizin verdiğini göğsümde taşıyorum." dedi.

Bugün, 19 Eylül Gaziler Günü. Bu özel gün Kahramanmaraş'taki Atatürk Meydanı'nda yapılan bir törenle kutlandı. Törende Kahramanmaraş Valisi, Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Küpeli, törende Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitlerin kabrine karanfil bırakıldı. Törene katılan Güneydoğu gazisi Mehmet Ali Küpeli, Gaziler Günü'ne özel anlamlı ve duygusal mesajlar verdi.

Küpeli, 15 Temmuz 2008 tarihinde Diyarbakır'daki bir çatışma sırasında kafasına isabet eden mermiyle ağır yaralanmıştı. Mucize eseri hayata tutunan Küpeli, uzun süre görme ve yürüme yetisini kaybetmişti. Tedavi süreci başarıyla geçmiş, ayağa kalkmış ve görmeye başlamıştı. Fakat doktorlar o dönem risk oluşturduğu için gazinin kafasındaki Kalaşnikof mermisini çıkaramadı.

Mehmet Ali Küpeli, şehit olmak istese de Allah'ın ona gaziliği nasip ettiğini dile getirdi. 4 çocuk babası Küpeli, "Benim 2 tane madalyam var; 1 tanesini vücudumda taşıyorum, diğeri devletimizin verdiğini ise göğsümde taşıyorum. Gazilerimizde olduğu gibi bazı sıkıntılar devam ediyor. Ama şükürler olsun. Gazilik bizler için bir onurdur, şereftir. Şehit olmayı göze alamayan gazi olamaz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.