Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da kuvvetli kar bekleniyor

Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da kuvvetli kar bekleniyor

Kocaeli, Yalova ve Sakarya için kuvvetli kar uyarısı yapıldı

ANKARA (AA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Kocaeli ve Yalova ile zamanla Sakarya çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar (10-20 santimetre, yüksek kesimlerde 20 santimetre üzeri yeni kar örtüsü) bekleniyor.

Buzlanma ve dona bağlı ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Sakarya Valiliği: Dikkatli ve tedbirli olunmalı

Sakarya Valiliği, kentte öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirleri olmaları konusunda uyardı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre kentte bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı, yerel olarak kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtildi.

Vatandaşlara hava şartlarına bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunulan açıklamada, "İlimizde öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (10-20 santimetre, yüksek kesimlerde 20 santimetre üzeri kar örtüsü) kar yağışı beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın, Karayolları 17. Sakarya Şube Şefliğini ziyaret ederek, beklenen kar yağışıyla ilgili son hazırlıkları incelediği kaydedildi.

Sertaç Bulur

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.