Kredi Borcunu Ödemeyen Emeklilere İlişkin Karar Açıklandı

Kredi Borcunu Ödemeyen Emeklilere İlişkin Karar Açıklandı

Türkiye'deki 13 milyon emekliyi ilgilendiren flaş karar açıklandı! Alınan karara göre kredi borcunu ödemeyen emeklilerin maaşlarına haciz koyulamayacak. Maaşında haciz olan emekliler karara itiraz ederek maaşlarını almaya devam edebilecekler. Peki alınan karara göre maaşa koyulan haciz nasıl kaldırılacak?

Emeklilerin maaşlarına yönelik flaş açıklama yapıldı. Artık emekli maaşlarına banka kredisi ve kart borcu sebebiyle haciz koyulamayacak. Yargıtay tarafından yapılan bu açıklamada emeklilerin kredi borçlarına yönelik maaşlarda haciz işlemi yapılamayacak. Maaşına haciz işlemi başlatılan emekliler ise 'haciz uygulanan maaş benim emekli maaşımdır' yazısı alarak itirazda bulunabilecekler. İşte detaylar...

Haciz İşleminde Emeklilerin Rızası Alınacak 

Emekli maaşlarına yönelik Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı. Banka kredisi ve kart borcunu ödeyemeyen emeklilerin maaşlarına haciz koyulabiliyordu. Ancak alınan karara göre bankaların haciz işlemi başlatabilmesi için artık emeklinin rızasını alması gerekecek. Maaşına haciz izni vermeyen emeklilerden kredi borcu gibi ödemeler kesilemeyecek. 

İcra Dairelerinde İtiraz İşlemi Yapılabilecek

Alınan kararla birlikte artık emeklilerin rızası olmadan maaşlarına haciz işlemi uygulanmayacak. Emeklinin rızası olmadan uygulanan haciz işlemleri ise icra daireleri aracılığıyla kaldırılabilecek. Maaşında rızası olmadan haciz işlemi olan emekliler, 'haciz konulan maaş emekli maaşımdır' yazısı ile bu karara itiraz edebilecekler. 

SGK Borçlarında Maaş Kesintisi Devam Edecek 

Bankaların emeklilerin maaşlarına haciz işlemi başlatabilmesi için borçlu kişinin ve ailesinin geçinmesi için gereken miktarın düşürülmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından doğan alacaklar, muvafakatname olmadan haciz edilebilecek. Ancak yapılabilecek maksimum kesinti maaşın dörtte birini geçemeyecek. 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.