KYK Borçları Olanlar Dikkat! KYK Borcu Bulunanlara İcra Takibi Başlatılacak! Yapılandırma Hakkında Detaylar...

KYK Borçları Olanlar Dikkat! KYK Borcu Bulunanlara İcra Takibi Başlatılacak! Yapılandırma Hakkında Detaylar...

KYK tarafından öğrenim kredisi alan öğrenciler mezuniyetlerinden iki yıl sonra, mevcut borçlarını ödemekle yükümlüler. Ancak ekonomik şartların kötüleştiği son günlerde KYK borcu bulunan kişiler ödemelerini yapamamakta, dolayısıyla icralık olan binlerde mezun mevcut. Geçtiğimiz günlerde AKP’den bir açıklama geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  icralık olan mezunlar için açıklamada bulundu.

KYK Borcunu Ödeyemeyen 300 Bin Gence İcra Takibi Başlatılacak

KYK’ya olan borçlarını ödeyemeyen mezunların borçları vergi dairelerine gönderilmekte. Eğer gönderilen borçlar ödenmeye başlanmaz ise kişilere E-Haciz işlemi uygulanacak. Vatandaşların banka hesaplarındaki paralara tedbir konulacağı söylendi.

Bu açıklama üzerine tepkiler geldi. Ankara Milletvekili olan Gamze Taşçıer, KYK borcunu ödeyemediği için 300 bin genç hakkında icra takibi varsa, eğer söyleyeceğiniz bir söz varsa gelin, bunları yalanlayın isterseniz, diyerek Bakan Selçuk’a atıfta bulundu. Bu sözlerin ardından Bakan Selçuk söz alarak, öncelikle KYK borçlarının 22 Mart 2020’de icra takiplerinin durdurulduğunu ve yapılandırılabileceğini açıkladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.