KYK Borçları Yapılandırma İşlemleri Başladı! KYK Borçları Nasıl Yapılandırılacak? Faizler Silinecek mi?

KYK Borçları Yapılandırma İşlemleri Başladı! KYK Borçları Nasıl Yapılandırılacak? Faizler Silinecek mi?

KYK borçları yapılandırma için süreç başladı. Resmî Gazetede 17 Kasım 2020 tarihinde yayınlanmış olan karar ile borç yapılandırmak isteyenler borçlarını yapılandırabilecekler.

Yaklaşık 5 milyon KYK kredisi alan vatandaşlardan 300 bin civarı yasal takibe girmiş durumda. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde borçlarını ödemekte zorlanan KYK borçluları içinse Resmi Gazetede yayınlanan karar ile borç yapılandırma işlemleri ve başvuruları başlamış durumda. 18 ay ödeme fırsatı veren kararla da borç sahibi olanları sevindiren gelişmeler yaşandı. Peki, borçların faizleri silinecek mi? 

KYK Borçlarının Ödeme İşlemleri Ne zaman Başlayacak?

KYK borcu bulunan vatandaşların yıl sonuna kadar başvuru yaptıktan sonra en fazla 18 taksitle borçlarını ödeyebileceği açıklandı. Taksitler iki ayda bir defa ödenecek. İlk taksit tarihi gelene kadar peşin ödeme yapan bireylerin faizleriyse silinecek. İlk yatırılacak taksitin tarihi ise Ocak ayı olacak. 

İlk 2 taksiti ödeme süresinde peşin ödemiş olan vatandaşlar içinse Yİ-ÜFE’de yüzde elli indirim uygulanacak. Peşin ödeme yapmayan vatandaşlar içinse Yİ-ÜFE yüzde 4,5 olarak hesaplanacak. 

Borç ödeme konusunda gecikme yaşayan vatandaşları ise 1,40 oranında bir gecikme faizi de uygulanacak. 

Başvuru için yıl sonuna kadar imkan sağlanacak. 30 Ağustos 2020 sonrası için olan borçlar bu yapılandırmanın içine alınmayacak. Ödemeler ise Ocak 2021 itibariyle başlayacak. Borçların ertelenmesi ya da silinmesi ile ilgili beklentiye giren vatandaşları ise mutlu edecek bir haber henüz gelmedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.