Mahkum yakınlarını sevindirecek haber! Genel af çıkacak mı? İşte af için verilen tarih!

Mahkum yakınlarını sevindirecek haber! Genel af çıkacak mı? İşte af için verilen tarih!

Mayıs ayında yapılması planlanan genel seçimlerden önce kapsamlı bir af çıkarılması Ankara kulislerinde sıklıkla konuşuluyor. Özellikle 7. yargı paketinin gündeme gelmesiyle birlikte af tartışmaları da hareketlendi. Detaylar haberimizde...

Genel af çıkacak mı? Af ne zamam çıkacak? soruları yıllardır mahkumlar ve aileleri tarafından siyasilere sorulsa da henüz net bir cevap alınmamıştı. 2023 itibariyle af konusunda yeni iddialar ortaya atıldı. Seçimlerden önce yapılması konuşulan olası bir infaz düzenlemesi ile kapsam genişletilerek 120 bin mahkumun af yasasından yararlanması öngörülüyor.

GENEL AF DEĞİL KAPSAMLI AF

Yapılacak çalışma tanım itibariyle "genel af" kapsamına girmeyecek olsa da kapsama birçok suçun dahil edilmesi neredeyse genel af etkisi yaratmakta. 

Pandemi esnasında açık cezaevlerinde yer alan 120 bin mahkum geçici süreliğine dışarı çıkarıldı. Bu mahkumların izin süreleri ise son yapılan düzenleme ile 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldı. Söz konusu infaz iyileştirmesi hayata geçerse izne çıkarılan mahkumlar bir kereye mahsus olarak erkenden tahliye edilecekler. Böylelikle izindeki yaklaşık 120 bin mahkum kısmi bir aftan yararlanmış olacaklar.

23 NİSAN'DA ÇIKABİLİR

Nisan ayına kadar yetişmesi beklenen tasarı ile birlikte pandemide cezaevinden çıkarılan yaklaşık 120 bin mahkum, geride infaz süresi ne kadar kalırsa kalsın 5 yıl süreyle yeni bir suç işlememesi halinde cezaevine geri gönderilmeyecek. Sosyal medya ve Beştepe kulislerinde ise af için konuşulan tarih 23 Nisan 2023. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.