Meclis mesaiye başlıyor! Gündem SGK, SSK, Emekli İntibak yasası, EYT, 3600 EK göster memurlar! EYT son durum

Meclis mesaiye başlıyor! Gündem SGK, SSK, Emekli İntibak yasası, EYT, 3600 EK göster memurlar! EYT son durum

Son günlerde sıklıkla araştırılan ve vatandaşlarımızın merak ettiği EYT, 3600 ek gösterge ve İntibak Yasası, süratle incelenmeye başlanmıştır. Milyonlarca emekliyi ve çalışanı ilgilendirecek olan kritik düzenlemelere gidilmiştir.

Meclis yeni dönem mesaisi başlıyor. En merak edilen soruların başında gelen eyt, intibak, 3600 ek gösterge konular olmayı başardı. İşte bu haberlerin detayları ve son dakika gelişmeleri...

Yücel Koç tarafından yapılan bir açıklamaya göre emeklilikle alakalı olan tüm problemlerin çözüleceği bildirildi. Yapılan görüşmelerin ardından sağlam planlamaların yapılarak temellerin bir an önce atılacağı vurgulandı.

Koç, 2023 seçimlerine kadar 3600 ek gösterge işlemlerinin tamamlanacağını ve daha sonra EYT durumunun tamamen çözüme kavuşacağını da belirtmiştir. Ayrıca Koç, bunların ilk adımlar olduğunu emekli ve EYT kesiminin müjdeli birçok haber alacağını da sözlerine ekledi.

İntibak Yasası Nedir?

İntibak Yasası, 2000 yılı öncesinde ve sonrasında emekli olan kişiler arasında bulunan gelir adaletsizliğini düzeltebilmek için ortaya çıkarılmıştır. Bu yasa ile kişiler arasında yer alan gelir farkı, devlet düzenlemesi ile tamamen eşit bir konuma getirilecektir.

Ayrıca İntibak Yasası ile BAĞ-KUR ve SSK emeklilerinin arasında yer alan tüm haksızlıklarında giderileceği ve emeklilerin yüzlerinin güleceği belirtilmektedir.

İntibak Yasası Çıkarılarak ve Maaşlar Yükselecek

Koç, gerçekleşen adımların peşinden emeklileri mutlu edecek İntbak Yasası’nın çıkarılacağını ve emekli maaşlarının oldukça yükseleceğini de belirtti. Bu durum, emeklilikte yaşa takılanları ve emeklileri oldukça sevindirmektedir. Ayrıca EYT ile mağdur edilmiş kişilerin tüm beklentilerinin yerine getirileceği ve geçmiş sorunlarının çözüleceği de belirtilmektedir.

İntibak Yasasındaki Son Gelişmeler Nelerdir?

İntibak konusundaki çalışmalarını son sürat gerçekleştiren TÜED, İntibak Yasası kapsamında 2000 yılından itibaren emekli olanlara da yüksek maaş eklentisi yansıtılacağını bildirdi.

TÜED Başkanı Kazım Ergün, ‘’2000 senesi öncesi ve sonrası emekliler arasında 300 liralık bir fark bulunmaktadır. Getirilen İntibak Yasası ile bu sayı tamamen eşitlenecektir. Bu talebimizi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bildirdik.’’ şeklinde açıklama yaptı.

İntibak Düzenlemeleri Tam Olarak Neleri İçermektedir?

Son günlerde oldukça sık konuşulan İntibak Yasası, içerdiği kapsamlar konusunda da sıklıkla merak edilmektedir. İntibak düzenlemeleri, aynı gün ve aynı prim miktarları ile emekli olan vatandaşlarımızın aynı maaş sistemi ile paralarını alabilmelerini hedeflemektedir. Bu uygulama sayesinde aynı koşullarda emekli olan kişiler için gelir eşitsizliğinin ortadan kaldırılması düşünülmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum