Memurların 2019 Yılı İzinleri Ne olacak? Bakanlığın Memurların İzinleri Konusunda Vereceği Karar Merakla Bekleniyor

Memurların 2019 Yılı İzinleri Ne olacak? Bakanlığın Memurların İzinleri Konusunda Vereceği Karar Merakla Bekleniyor

2019 ve 2020 yılında yaşanan salgın nedeniyle tıpkı sağlık sektöründe olduğu gibi devlet memurları da izin kullanamamışlardı. Ancak yıl sonuna doğru gelinirken kullanılamayan izinlerin akıbeti merak konusu oldu.

2019 yılında izin kullanamayan memurların bu yıl içindeki izinlerinin akıbeti merak konusu. Cumhurbaşkanlığı konuyla ilgili kararı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devretmişti. Eğer Bakanlık olumlu ya da olumsuz bir karar almak ister, bir kararı uygun görürse hareket edecek. Eğer bir açıklama ya da karar gelmezse memurların bu yıl için izinleri 1 Ocak 2021 tarihiyle yanmış olacak. 

Peki bu konuda yasalar neler diyor?

Memurların 2020 Yılı İzinleri İçin Verilebilecek Olası Karar Yasalara Göre Nasıl Olabilir?

Bu konu ile alakalı Devlet Memurları Yasası’nın ‘Yıllık izinlerin kullanılışı’ adlı 103 numaralı maddesi şu şekildedir; ‘Yıllık izinler amirin uygun göreceği zamanda, toptan veya ihtiyaca göre kısım olarak kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada olabilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları yanar.’ 

Bu madde ile eğer Bakanlık 1 Ocak’a kadar bir karar vermezse memurların 2019 yılındaki izinleri yanmış olacak. Konuyla ile ilgili açıklamalar yapan MemurSen, Cumhurbaşkanlığına başvurarak memurların bu yıl izin kullanmadıkları takdirde geçen yıldan hak ettikleri izinlerinin de 1 Ocak’tan sonra yanacağını belirtti. 

Salgın sebebiyle dinlenemeyen kamu görevlilerinin dinlenmesinin şart olduğunu ve bu izinlerin yok olmasına izin verilmeyip; 2021 yılına devredilmesi gerektiğini Kamusen belirtti. Cumhurbaşkanlığı ise bu kararı Bakanlığa bıraktı. 

Cumhurbaşkanlığından Bakanlığa, uygun görülmesi halinde karar alınması ya da çeşitli teklifler yapılmasının doğru olacağı direktifi geldiği belirtiliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.